Топъл вермут с канела и мандарина
Необходими продукти:
- 1 бутилка от 750 милилита червено вино
- 160 грама захар
- 300 милилита сух вермут
- 50 милилита сок от портокал
- 2 звезди анасон
- 1 канелена пръчка + още за декорация
- 4 зрънца карамфил
- 3 мандарини, тънко нарязани
- 1 круша, тънко нарязана
- стрък розмарин за гарниране
Начин на приготвяне:
Всички продукти с изключение на розмарина сложете в тенджера и когато зарви течността, варете 1 минута на силен котнлон, след което намалете температурата и оставете да къкри 15 минути на тих огън.
Насипете в стъклени чаши, във всяка сложете круша и мандарина, украсете със стръкчета розмарин и канелени пръчици.
Сервирайте коктейла топъл.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
FUN WINE МОСКАТО ЯГОДА 5.5% 750 мл
ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
АРОНИАДА ЕСТЕСТВЕНА ВИТАМИНОЗНА НАПИТКА ОТ ПЛОД АРОНИЯ 5 % 500 мл.
FUN WINE ШАРДОНЕ КОКОС 5.5% 750 мл
ВИНО БАРБЕРА ДАСТИ ЧЕРВЕНО 750 мл.
ВИНОМЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Мандраке, Мандрагора
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Силата на червеното вино
- Карамелизиран лук с масло и вино
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Класическа испанска сангрия
- Как влияе виното на здравето ни?
- Облекчете уринарната инфекция с вино, розмарин и чесън
- 5 безопасни начина да извадим коркова тапа, ако нямаме тирбушон
- Задушено пилешко филе с бяло вино, лимони и каперси
Коментари към Топъл вермут с канела и мандарина