Топли гъбени сандвичи с лук и кашкавал
Необходими продукти:
1 хляб
2 чаени чаши сушени гъби, предварително накиснати във вода
100 грама масло
1 чаена чаша прясно мляко
1/2 чаена чаша течна сметана
1 чаена лъжица брашно
1 яйце
2 супени лъжици ситно настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите, сварете ги, нарежете и изпържете заедно с лука. След това прибавете брашното, сметаната и нека се задушават известно време. Подправете на вкус.
Изчакайте сместа да се охлади и прибавете суровия жълтък. Разбъркайте.
Нарежете хляба на филии и потопете всяка от тях в прясното мляко. Изпържете ги от двете страни в нагорещено олио.
Разпределете гъбената плънка върху тях, поръсете с настърган кашкавал и сложете по парченце масло. Запечете във фурната, докато кашкавалът се разтопи.
Добър апетит!
Снимка: magiclady.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКО ДИФЕНС капсули 555 мг * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОСУОНСЪН КОРДИЦЕПС капсули 600 мг * 120
ПРОМОСОЛГАР РЕЙШИ ШИЙТАКЕ МEЙТАКЕ капсули * 50
МЕЙТАКЕ ЕКСТРАКТ 30% ПОЛИЗАХАРИДИ капсули * 60 ДР. БИОМАСТЕР
МЕЙТАКЕ прах 100 гр. ДР. БИОМАСТЕР
ХЕРИЦИУМ 20% ЕКСТРАКТ капсули * 60 HAWLIK
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Седефена гъба, Снежанка
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
- Отровна галерина
- Червенееща сърнела
- Херициум, Игловиден корал, Лъвска грива
- Сива мухоморка, Сурогризка
- Обикновена сливовка, Сливарка, Кайсиевка
- Ядливите гъби също могат да бъдат опасни за здравето
- Лъжлива пънчушка, Отровна пънчушка, Горчива пънчушка
Коментари към Топли гъбени сандвичи с лук и кашкавал