Задушени гъби, запечени с картофи в сметана
Необходими продукти:
- 12 картофа
- 500 милилитра сметана (може течна, може и заквасена)
- 400 грама гъби (каквито предпочитате)
- 1 глава стар лук
- 2 моркова
- 2 супени лъжици зехтин
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, които преди това трябва да обелите и нарежете на малки кубчета. Прехвърлете в тава.
Запържете лука, добавете гъбите и приготвяйте до златисто. Тогава изсипете настърганите моркови и задушавайте до тяхното омекване.
Накрая налейте готварската сметана, разбъркайте и изчакайте сместа да кипне. Когато това стане, залейте картофите и поставете съда във фурната (180 градуса) за 15 минути.
Да ви е вкусно!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХЕРИЦИУМ таблетки * 120 DXN
ОРГАНИЧЕН ВИТАМИН D капсули 400 IU * 60 VIRIDIAN
КОРЕАВИТА ЛЪВСКА ГРИВА капсули 330 мг. * 90
СУОНСЪН КОРДИЦЕПС капсули 600 мг * 120 SW1716
ПРОМОМИКО ВЕДЖИ прах 400 гр. DXN
Безплатна доставка за България!ХЕРИЦИУМ капсули * 60 DOCTOR NATURE
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Херициум, Игловиден корал, Лъвска грива
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Лъжлива пънчушка, Отровна пънчушка, Горчива пънчушка
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Задушени гъби, запечени с картофи в сметана