Задушени гъби, запечени с картофи в сметана
Необходими продукти:
- 12 картофа
- 500 милилитра сметана (може течна, може и заквасена)
- 400 грама гъби (каквито предпочитате)
- 1 глава стар лук
- 2 моркова
- 2 супени лъжици зехтин
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, които преди това трябва да обелите и нарежете на малки кубчета. Прехвърлете в тава.
Запържете лука, добавете гъбите и приготвяйте до златисто. Тогава изсипете настърганите моркови и задушавайте до тяхното омекване.
Накрая налейте готварската сметана, разбъркайте и изчакайте сместа да кипне. Когато това стане, залейте картофите и поставете съда във фурната (180 градуса) за 15 минути.
Да ви е вкусно!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКО ДИФЕНС капсули 555 мг * 60 NATURE'S WAY
СУОНСЪН КОРДИЦЕПС капсули 600 мг * 120
СОЛГАР РЕЙШИ ШИЙТАКЕ МEЙТАКЕ капсули * 50
МЕЙТАКЕ ЕКСТРАКТ 30% ПОЛИЗАХАРИДИ капсули * 60 ДР. БИОМАСТЕР
МЕЙТАКЕ прах 100 гр. ДР. БИОМАСТЕР
ХЕРИЦИУМ 20% ЕКСТРАКТ капсули * 60 HAWLIK
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Червенееща сърнела
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Отровна сливовка
- Ядливите гъби също могат да бъдат опасни за здравето
- Седефена гъба, Снежанка
- Сива мухоморка, Сурогризка
- Лъжлива пънчушка, Отровна пънчушка, Горчива пънчушка
- Царска печурка
Коментари към Задушени гъби, запечени с картофи в сметана