Топла бобена салата с бели гъби с лук и моркови
Необходими продукти:
- 350 грама замразени бели гъби (сварени предварително)
- 3 супени лъжици олио
- мъничко черен пипер
- 2 супени лъжици ябълков оцет
- средна глава кромид лук
- 100 грама моркови
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1 чаена чаша сух бял боб
Начин на приготвяне:
Залейте боба с вода (със стайна температура) за 12-14 часа. След това я отцедете, а зърната сварете до готовност в нова, която също отцедете след приключване на термичната обработка.
Кромида накълцайте на кубчета, изпържете ги, докато станат прозрачни, в 3 супени лъжици олио. Тогава прибавете едро настърганите моркови и задушете на бавен огън до готовност на оранжевия зеленчук.
На този етап изсипете гъбите в съда и затоплете за няколко минути. Сложете готовия боб, черния пипер, солта, ябълковия оцет и оставете сместа върху котлона за още минута.
След това може да сервирате салатата.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: webspoon.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Салата с кисели краставички, боб и нахут
- Бобена салата с печени чушки, магданоз и каперси
- Бобена салата с праз, червен лук и домати
- Бобена салата с царевица, яйца и кашкавал
- Бобена салата с пилешко, царевица и чесън
- Бобена салата с пържен лук и запечени орехи
- Бобена салата с лук и кисели краставички
- Бобена салата с маслини и орехи
- Бобена салата с краставици и орехи
- Зеленчукова салата с бял боб
Коментари към Топла бобена салата с бели гъби с лук и моркови