Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Топла бобена салата с бели гъби с лук и моркови

Топла бобена салата с бели гъби с лук и моркови

Топла бобена салата с бели гъби с лук и моркови - изображение

Необходими продукти:

  • 350 грама замразени бели гъби (сварени предварително)
  • 3 супени лъжици олио
  • мъничко черен пипер
  • 2 супени лъжици ябълков оцет
  • средна глава кромид лук
  • 100 грама моркови
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 чаена чаша сух бял боб


Начин на приготвяне:

Залейте боба с вода (със стайна температура) за 12-14 часа. След това я отцедете, а зърната сварете до готовност в нова, която също отцедете след приключване на термичната обработка.

Кромида накълцайте на кубчета, изпържете ги, докато станат прозрачни, в 3 супени лъжици олио. Тогава прибавете едро настърганите моркови и задушете на бавен огън до готовност на оранжевия зеленчук.

На този етап изсипете гъбите в съда и затоплете за няколко минути. Сложете готовия боб, черния пипер, солта, ябълковия оцет и оставете сместа върху котлона за още минута.

След това може да сервирате салатата.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: webspoon.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайлСнимкиНовиниСъставкиПроизводителиПсихологияКлинични пътекиАлт. медицинаИстория