Топла бобена салата с бели гъби с лук и моркови
    Необходими продукти:
- 350 грама замразени бели гъби (сварени предварително)
 - 3 супени лъжици олио
 - мъничко черен пипер
 - 2 супени лъжици ябълков оцет
 - средна глава кромид лук
 - 100 грама моркови
 - 1/2 чаена лъжица сол
 - 1 чаена чаша сух бял боб
 
Начин на приготвяне:
Залейте боба с вода (със стайна температура) за 12-14 часа. След това я отцедете, а зърната сварете до готовност в нова, която също отцедете след приключване на термичната обработка.
Кромида накълцайте на кубчета, изпържете ги, докато станат прозрачни, в 3 супени лъжици олио. Тогава прибавете едро настърганите моркови и задушете на бавен огън до готовност на оранжевия зеленчук.
На този етап изсипете гъбите в съда и затоплете за няколко минути. Сложете готовия боб, черния пипер, солта, ябълковия оцет и оставете сместа върху котлона за още минута.
След това може да сервирате салатата.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: webspoon.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
 - Гарнитури със зърнени храни и варива
 - Салата с кисели краставички, боб и нахут
 - Бобена салата с лук и кисели краставички
 - Бобена салата с маслини и орехи
 - Бобена салата с орехи, копър и чесън
 - Бобена салата с краставици и орехи
 - Бобена салата с домати, зелен лук и чеснов сос
 - Зеленчукова салата с бял боб
 - Бобена салата с домати, рикота и маслини
 - Бобена салата с домати, шунка и крутони
 - Бобена салата с домати и песто от кейл
 
Коментари към Топла бобена салата с бели гъби с лук и моркови