Тиквички с кашкавал и орехи

Необходими продукти:
2 - 3 средни тиквички
1/2 ч. ч. пълномаслена сметана
1/2 ч. ч. брашно
400 г консервирани домати
2 с. л. масло
3 с. л. настърган кашкавал
2 с. л. натрошени орехи
1 с. л. градински чай
копър
чесън
сол
пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Тиквичките почистете и нарежете на парчета с дебелина 1 см, подредете ги на един ред в тава. Отгоре сложете нарязания копър, намачкания чесън и градинския чай. Залейте със сос от доматите и сметаната, овкусете с подправки.
Смесете в купа маслото и брашното, прибавете ядките и кашкавала и получената смес изсипете върху тиквичките. Покрийте тавата с фолио и сложете ястието да се пече във фурната за около 40 минути. След това махнете фолиото и запечете до златисто.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д - Р БАХ ПРИ ПЪТУВАНЕ 20 мл.
ИМУНИКСИН тинктура 100 мл.
ХЕРБАЛКАН ПАРАХЕРБ капсули * 90
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 9.3 МЕДЕН КЕХЛИБАР
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 4.0 НАТУРАЛНО КАФЯВ
АНТИПАРАЗИТ БИЛКОВА СМЕС 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Гриловани мариновани тиквички
- Орехи - ползи и вреди
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Черен орех
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
Коментари към Тиквички с кашкавал и орехи