Тиквено пюре с банан, ядки и семена

Необходими продукти
За пюрето:
- 1/2 чаена чаша бадемово мляко
- 1 супена лъжица бадемово масло
- 1/4 чаена чаша подправка за баница с тиква (ако не разполагате с такава, смесете 1/4 чаена лъжица канела с щипка настъргано индийско орехче)
- малко ванилов екстракт
- щипка сол
- 1/2 чаена чаша намачкана сварена тиква
- 1/2 замразен банан
Добавки:
- нарязан захаросан джинджифил
- нарязани фурми
- пчелен прашец
- гранола/мюсли
- изпечени тиквени семена
- нарязани печени бадеми или други ядки
- запечени кокосови стърготини
- мед или кленов сироп
Начин на приготвяне:
Смесете бадемовите мляко и масло, добавете към тях подправката за тиква, екстракта от ванилия и щипка сол. След това изсипете намачканата тиква и банана.
Разбийте продуктите до получаване на еднородна смес, която прехвърлете в дълбока чиния или купа и заравнете с помощта на силиконова лопатка.
По повърхността на кашата красиво подредете добавките, полейте с течен мед или кленов сироп и поднесете веднага.
Банановият аромат е едва доловим. Плодът се използва, за да придаде сладост на пюрето и допринася за по-гладката му текстура.
Ако искате ястието да бъде по-гъсто, замразете предварително тиквата. В този случай може да се наложи да употребите малко повече бадемово мляко от посоченото количество.
Кашата е подходяща за закуска, здравословна е и подсилва имунитета.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиЗдравни съвети- Вижте 7 здравни ползи от консумацията на тиквено семе
- Направете си ексфолираща маска от тиква, ябълка, мляко и мед
- Добавянето на нерафинирано тиквено масло в хлебни изделия ги прави по-антиоксидантни
- Тиква за сияйна кожа
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА