Тиквено брауни с канела
Необходими продукти:
- 100 грама краве масло
- 200 грама шоколад
- 1 чаена чаша захар
- 1/4 чаена чаша тиквено пюре
- 1/4 чаена чаша олио
- 1/2 чаена лъжица смляна канела
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото и шоколада в микровълновата или на пара.
В брашното изсипете бакпулвера, солта и канелата.
Яйцата разбийте със захарта и съединете със сухата смес.
Към 1/3 от тестото изсипете тиквеното пюре, а в останалото - сместа от сметана и шоколад.
Налейте тестото на слоеве във форма за печене: първо част от тестото с шоколад и сметана, след това - тиквеното и третият ред да бъде отново сметаново-шоколадов. Друг вариант: ред шоколадов блат, покрит с тиквен слой.
Изпечете във фурната при температура 180 градуса в продължение на 40 минути.
Нарежете десерта на квадрати, украсете по избор и се насладете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: foodandmood.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиквени бисквитки с орехи
- Брауни с шоколад и ягоди
- Тиква, Кюрбисия
- Бананово брауни с мед без брашно
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Елиминирайте чревните паразити с масло от тиквени семки
- Двойно шоколадово брауни с хрупкава коричка
- Сурово орехово брауни с фурми
- Печена солена тиква
Коментари към Тиквено брауни с канела