Тиквени палачинки с канела и сос от боровинки

Необходими продукти
За тестото:
3 яйца
2-3 супени лъжици захар
1 чаена чаша прясно мляко
300 грама тиква
щипка сол
канела на вкус
1/3 чаена лъжица сода + оцет, в който да я изгасите
150 грама брашно
1-2 супени лъжици олио
За соса:
1 чаена чаша замразени боровинки (може и пресни)
1/4 чаена чаша вода
2 супени лъжици мед или захар (или на вкус)
1 чаена лъжица нишесте
Начин на приготвяне:
Изпечете тиквата, след което я намачкайте до получаването на пюре.
Разбийте яйцата със захарта, към тях прибавете пюрето, канела на вкус, налейте прясното мляко, сложете брашното и щипка сол. Разбъркайте, налейте олиото и накрая сложете изгасената в оцет сода. Още веднъж разбъркайте, ако е необходимо използвайте още брашно или съответно мляко, за да регулирате гъстотата на тестото.
Изпечете палачинки по традиционния начин в намазнен нагорещен тиган.
Сос направете, като смесите в подходящ съд боровинките с меда или захарта, налейте водата и добавете чаена лъжица нишесте. Поставете комбинацията на котлона и нека се вари на слаб огън в продължение на 7 минути, докато леко се сгъсти.
Вариант е да поднесете палачинките и с готово боровинково или друго сладко.
Добър апетит!
Снимка: dreamfood.info
Коментари към Тиквени палачинки с канела и сос от боровинки