Тиквени бисквити с шунка и медено масло
Тиквата придава на тези леки бисквити ярък оранжев оттенък и земен вкус, който се съчетава добре с меденото масло и солената шунка. Използвайте неподсладено тиквено пюре.
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин (или кокосово масло)
- 170 грама шунка, нарязана на ситно
- 2 чаши брашно
- 2 и 1/2 чаени лъжички бакпулвер
- 1/4 чаени лъжички сода за хляб
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 6 супени лъжици студено краве масло, нарязано на малки кубчета
- 3/4 чаша тиквено пюре от консерва
- 1/2 чаша пълномаслена мътеница
- 6 супени лъжици краве масло, меко
- 3 супени лъжици мед
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Загрейте зехтина в чугунен тиган на средно висока температура. Запържете шунката, като разбърквате често, докато стане хрупкава и покафенее добре (около 8 минути). Прехвърлете я в чиния и оставете да изстине. Забършете тигана с кухненска хартия и го сложете във фурната да се загрее.
Смесете в купа брашното, бакпулвера, содата за хляб и солта. Добавете кравето масло и разбъркайте, като намачкате с вилица, докато се образуват груби трохи. Сложете купата във фризер за 10 минути.
Разбийте тиквата и мътеницата в малък съд, след което добавете шунката и изсипете сместа в купата с брашното. Разбъркайте, сложете тестото върху набрашнена работна повърхност и леко притиснете до достигането на 2-3 сантиметра дебелина.
С помощта на кръгли формички изрежете 8 бисквити с диаметър 6 сантиметра. Извадете тигана от фурната и разтопете 1 супена лъжица от мекото масло в него. Подредете бисквитите в съда, като трябва да се допират една до друга. Разтопете още 1 супена лъжица от мекото масло и ги намажете отгоре. Изпечете в загрятата фурна за около 15 минути, докато леко покафенеят и се надуят.
Разбъркайте в малка купичка меда с 4 супени лъжици меко краве масло.
Поднесете тиквените бисквити с меденото масло.
Да ви е сладко!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Канелени сладки с мед
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бисквити с брашно от нахут, овесени ядки и банан
Коментари към Тиквени бисквити с шунка и медено масло