Тиквена халва със стафиди и орехи
Необходими продукти:
450 грама тиква
550 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица стафиди без семена
2 супени лъжици масло
8 супени лъжици захар
3 супени лъжици орехи (или други ядки по ваш избор)
1 чаена лъжица кардамон
2 чаени лъжици грис
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете я от семената и настържете. Залейте с 500 милилитра прясно мляко, добавете гриса, захарта, стафидите и кардамона.
Поставете съда на котлона и нека комбинацията заври. Оставете да се приготвя до омекване на тиквата, течността ще се изпари и сместа ще се сгъсти.
Когато това стане, сложете стафидите, ореховите или други ядки, маслото.
Разпределете равномерно масата в тава и изчакайте да се охлади напълно. Нарежете на парчета украсете по избор и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ФОРМУЛА ЗА ПРОСТАТА капсули * 100
НАТУРАЛИКО ПРОСТАТ ХЕЛТ капсули * 60
ПРОСТАТИН таблетки * 120 ТОШКОВ
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И МОРКОВИ 190 г
БИЛКОВА АПТЕКА БИЛКОВ ЧАЙ ПРОСТАТИТ ФИЛТЪР * 20
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Домашна халва със слънчоглед
- Тахан халва
- Чийзкейк с халва и орехи
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Халва от грис със стафиди и орехи
- Бисквитен сладкиш с халва, мед, ядки и стафиди
- Кекс с халва и какао
Коментари към Тиквена халва със стафиди и орехи