Тиквена халва със стафиди и орехи

Необходими продукти:
450 грама тиква
550 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица стафиди без семена
2 супени лъжици масло
8 супени лъжици захар
3 супени лъжици орехи (или други ядки по ваш избор)
1 чаена лъжица кардамон
2 чаени лъжици грис
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете я от семената и настържете. Залейте с 500 милилитра прясно мляко, добавете гриса, захарта, стафидите и кардамона.
Поставете съда на котлона и нека комбинацията заври. Оставете да се приготвя до омекване на тиквата, течността ще се изпари и сместа ще се сгъсти.
Когато това стане, сложете стафидите, ореховите или други ядки, маслото.
Разпределете равномерно масата в тава и изчакайте да се охлади напълно. Нарежете на парчета украсете по избор и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЛОВ ПАУЪР ЗА ЖЕНИ ДОЗИ 10 г * 3
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Диета с тиква за 12 дни
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Тиква, Кюрбисия
Коментари към Тиквена халва със стафиди и орехи