Тарт с гъби, пащърнак и ядки
Необходими продукти:
- 500 грама пащърнак, обелен и почистен
- 1 глава лук, нарязан на едро
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 5 супени лъжици зехтин + 1 чаена лъжица
- 150 грама гъби портобело
- 450 грама печурки, нарязани на четвъртинки
- 50 грама бланширани лешници
- 50 грама бланширани бадеми
- 50 грама кедрови ядки
- 15 грама див лук
- 15 грама магданоз
- 30 грама босилек
- 2 скилидки чесън, намачкани
за тестото:
- 200 грама пълнозърнесто брашно от спелтаю
- 100 грама масло (или маргарин)
- 80 грама микс семена - тиквено, ленено, слънчогледово, сусам
Начин на приготвяне:
Пригответе блата - разбъркайте с вилица брашното, маслото (разтопено), семената и щипка сол. Добавете 125 милилита студена вода и омесете тестото на топка.
Върху набрашнен плот го разточете и увийте във фолио, прибавете във фризера за 30 минути.
Включете фурната да се загрее на 180 грама.
Намазнете тава и сложете хартия за печене. Поставете отгоре блата и сложете втори лист хартия. Отгоре поставете зърна боб и изпечете за 25 минути. След това махнете боба и оставете блатът да се охлади.
Обелете 50 грама от пащърнака с белачка, за да се получат тънки ленти, които оставете настрана.
Останалия пащърнак нарежете на ситно и сложете в тава, заедно с лука. Полейте с кленов сироп, зехтин и подправете. Печете 30 минути, като в средата на времето разбъркате. Охладете.
Останалата 1 лъжица зехтин затоплете в тиган и изпържете в него гъбите, докато омекнат и покафенеят (това може да го направите и на части). Прехвърлете ги в чиния, за да изстинат.
Пригответе пестото, като изпечете ядките (без кедровите) в сух тиган за 1-2 минути, след което ги блендирайте с дивия лук, магданоза, босилека, чесъна и 2 супени лъжици зехтин.
Намажете блата с пестото, върху него сложете отцедените от водата гъби, печените лук и пащърнак. Добвете ядките, лентите пащърнак и завършете с 2-3 лъжици песто.
Печете 20-25 минути, до готовност на пащърнака. Нарежете и сервирайте с песто.
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Зимна припънка, Зимненка
- Гъби портобело
Коментари към Тарт с гъби, пащърнак и ядки