Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Такос със зеленчуци и нахут

Такос със зеленчуци и нахут

Такос със зеленчуци и нахут - изображение

Необходими продукти:


  • 6 малки питки за тортила (15 см)
  • 50 грама спанак
  • 1 чаена чаша нарязано червено зеле
  • 1 връзка репички, нарязани
  • няколко резенчета лайм

 

за зеления хумус

 

  • 150 грама нахут
  • 100 грама пресен спанак
  • 2-3 супени лъжици зехтин


за плънката


  • 400 грама сварен нахут
  • 2 чаени лъжици къри на прах
  • сол и зехтин
  • 1-2 супени лъжици вода

 

Начин на приготвяне:

 

Направете зеления хумус като смесите нахута със спанака и зехтина в блендер и разбиете до хомогенност. Намажете питките с него и гарнирайте с репички, червено зеле и листенца пресен спанак.

Оставете настрана питките и пригответе купа, в която изсипете отцедения нахут. Прибавете кърито, солта, зехтин на вкус и вода. Разбъркайте и изсипете върху тава, застлана с лист пергамент.

Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути. Охладете и разпределете нахута върху всяка питка. По желание сгънете такосите на две или поднесете отворени, гарнирани с резенчета лайм.

такос със зеленчуци и нахут

Добър апетит!

Източник: www.lilvienna.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиетиХранене при...Алтернативна медицинаНовиниЛеченияХрани и ястия