Такоси от гауда с авокадо и пуешко
За приготвянето на такосите не се използва никакво брашно, а само сирене гауда, едам или пармезан.
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша доматена салца
- 170 грама настъргано сирене гауда (едам или пармезан)
- 1 и 1/2 чаена лъжичка масло от авокадо (или зехтин)
- 230 грама смляно пуешко месо (или пилешка кайма)
- 1/2 чаена лъжичка чили на прах
- 1/4 чаена лъжичка лимонови корички
- морска сол на вкус
- листа маруля, нарязани на ивици
- 1/2 авокадо, нарязано на кубчета
- 2 супени лъжици заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 180 градуса. Покрийте дъното на тавичка с хартия за печене. Отцедете добре доматената салца.
Направете три купчинки от настърганото сирене в тавичката върху хартията за печене на разстояние 5 сантиметра една от друга. Натиснете с пръсти, за да направите кръг с диаметър 1,5 сантиметра във всяка купчинка. Запечете във фурната до златисто за (около 12 минути). Извадете и охладете.
Загребете от разтопеното сирене с гъвкава шпатула и изсипете върху дебела и кръгла дървена дръжка (или върху друг голям прибор за готвене), за да се оформи тортиля. Двата края на лъжицата трябва да са поставени върху чаша на равно. Направете още 3 тортили и оставете да стегнат за поне 5 минути.
Загрейте маслото от авокадо (или зехтина) и запържете пуешката кайма (или пилешката кайма), чилито на прах, лимоновите корички и солта, като разбърквате за 5-6 минути, докато се сготви каймата, след което изсипете в купа.
Гарнирайте всяка тортиля с маруля, пуешката смес, авокадото и доматената салца. Сервирайте със заквасена сметана.
Приятен апетит!
livestrong.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тортила с пилешко месо, зеленчуци и сирена
- Тортила с бъркани яйца
- Рулца от тортила питки с дип от грах и сирена
- Тортила питки с наденица и яйца
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
- Кайма с боб в кошнички от тортила питки
- Тортила с тахан, бадеми и плодове
- Испански омлет с картофи /тортиля/
- Пълнозърнести тортили с червен боб и босилеково песто
- Тортила с банани и фъстъчено масло
Коментари към Такоси от гауда с авокадо и пуешко