Сьомга с червена леща и кускус
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици олио
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 чаена чаша зеленчуков бульон
- 150 грама червена леща
- 1 печена червена чушка, нарязана
- 50 грама арабски кускус
- по 1 супена лъжица соев сос, червен винен оцет и мед
- 2 смачкани скилидки чесън
- 400 грама филе от сьомга
Начин на приготвяне:
В тиган сложете 2 лъжици олио и изпържете лука за 1 минута. Добавете бульона и лещата. Ако течността не покрива зрънцата леща, сипете малко вода. Варете до готовност.
В купа сложете червената чушка и кускуса и ги залейте с гореща вода. Оставете да се накиснат за 15 минути.
Смесете лещата с кускуса и подправете със сол, пипер и соевия сос.
Разбъркайте оцета с меда и намачкания чесън в купичка. Нареже сьомгата на средни парченца и ги потопете в дресинга. Оставете да се мариноват 30 минути под фолио.
Загрейте 1 лъжица олио и ги изпържете за 3-4 минути от всяка страна.
Сложете пържената сьомга върху лещата с кускус и сервирайте, като поръсите ястието с магданоз.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Сьомга на фурна с домати, маслини, соев сос и лимон
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Тарт от сьомга, краставица и манго
- Червена риба, вид сьомга (Кета)
- Сьомга
Коментари към Сьомга с червена леща и кускус