Сьомга с червена леща и кускус
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици олио
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 чаена чаша зеленчуков бульон
- 150 грама червена леща
- 1 печена червена чушка, нарязана
- 50 грама арабски кускус
- по 1 супена лъжица соев сос, червен винен оцет и мед
- 2 смачкани скилидки чесън
- 400 грама филе от сьомга
Начин на приготвяне:
В тиган сложете 2 лъжици олио и изпържете лука за 1 минута. Добавете бульона и лещата. Ако течността не покрива зрънцата леща, сипете малко вода. Варете до готовност.
В купа сложете червената чушка и кускуса и ги залейте с гореща вода. Оставете да се накиснат за 15 минути.
Смесете лещата с кускуса и подправете със сол, пипер и соевия сос.
Разбъркайте оцета с меда и намачкания чесън в купичка. Нареже сьомгата на средни парченца и ги потопете в дресинга. Оставете да се мариноват 30 минути под фолио.
Загрейте 1 лъжица олио и ги изпържете за 3-4 минути от всяка страна.
Сложете пържената сьомга върху лещата с кускус и сервирайте, като поръсите ястието с магданоз.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
ПРОМОСОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Приказни кюфтенца от сьомга с пармезан
- Лимонова сьомга с пармезан
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга с мед, соев сос и горчица
- Сьомга с картофи и целина на фурна
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Сьомга в соев сос с джинджифил и печен праз
Коментари към Сьомга с червена леща и кускус