Суров шоколадов пай с бадеми
Шоколадов пай с копринено гладка текстура. Суров и без глутен. За да приготвите веган пай, използвайте веган шоколадов чипс. С тази фантастична рецепта всеки може да се поглези с парче сладко лакомство.
Необходими продукти
за основата:
- 1 чаша фурми, без костилки
- 1 чаша бадеми
- 1/3 чаша орехи
- 1/3 чаша какао на прах
- 1/4 чаена лъжичка морска сол
- 1 супена лъжица вода
за пълнежа:
- 350 грама тофу, твърдо
- 1 и 1/3 чаша шоколадов чипс, разтопен (или веган шоколадов чипс)
- 3 супени лъжици кленов сироп (или сироп от агаве)
- 2 супени лъжици ядково мляко (или прясно мляко)
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 2 чаени лъжички какао на прах
- щипка морска сол
за декорацията:
- бита сметана
- настърган черен шоколад
*За измерване на количествата се ипзолзва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
основата:
Покрийте с пергаментова хартия дъното на тавичка с диаметър 21 сантиметра. Фурмите, бадемите, орехите, какаото, морската сол и 1 супена лъжица вода блендирайте до получаване на фини трохи. Изсипете сместа в тавичката и притиснете по дъното и отстрани. Замразете за поне 4 часа.
пълнежът:
Блендирайте до гладка консистенция тофуто, разтопения шоколадов чипс, ядковото мляко, ваниловия екстракт, какаото и морската сол. Изсипете върху охладената основа и сложете в хладилник за поне 6 часа.
декорацията:
Извадете от хладилника, нарежете на парчета и сервирайте, като декорирате с бита сметана и настърган черен шоколад по желание.
Да ви е сладко!
myrecipes.com
Коментари към Суров шоколадов пай с бадеми