Чийзкейк с тиква и джинджифил
Необходими продукти
за основата:
- 1 чаша бисквити грахам (натрошени)
- 3 супени лъжици захар
- 1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
- 1 яйчен белтък
- кокосово масло или друга мазнина за намазване
за крема:
- 230 грама крема сирене, меко
- 3/4 чаша захар
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- 2 чаени лъжички лимонов сок
- 1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
- 1 консерва тиква (или 425 грама сварена тиква)
- 3 яйца
- 1 супена лъжица кафява захар
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
За да приготвите основата, разбъркайте с вилица натрошените бисквити грахам, захарта, джинджифила и яйчния белтък. Изсипете сместа в намазнена с кокосово масло тавичка и притиснете по дъното, за да оформите блат. Запечете за 8 минути, извадете и охладете.
Намалете температурата до 150 градуса.
За да приготвите крема, разбийте с миксер крема сиренето до гладкост. Прибавете захарта, ванилията, лимоновия сок, джинджифила и тиквата и разбъркайте до кремообразна смес. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате миксера. Изсипете сместа в тавичката върху основата и запечете за 50 минути или до полуготовност. Изключете фурната и леко открехнете вратата, за да се охлади чийзкейкът (около 30 минути), след което го извадете от фурната, покрийте и оставете да престои за 8 часа.
Поръсете десерта с кафява захар, нарежете на парчета и сервирайте.
Да ви е сладко!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЛУКУМА прах 150 г
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Чийзкейк в чашка
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
- Желиран чийзкейк с извара и райски ябълки
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Баклава чийзкейк
- Чийзкейк с розово сладко и желе от рози
- Чийзкейк от яйца, крема сирене и бял шоколад
- Шоколадов чийзкейк с крема сирене без печене
- Чийзкейк с овесени ядки и ябълки
Коментари към Чийзкейк с тиква и джинджифил