Сурови сладки с черен шоколад и мента
Необходими продукти:
- 400 грама подсладено кондензирано мляко
- 560 грама пудра захар + още за омесване на тестото
- 2 чаени лъжички екстракт от мента
- 100 грама черен шоколад за готвене - 70% какао, натрошен
- 2 чаени лъжички кокосово масло
- твърди ментови бонбони, натрошени
Начин на приготвяне:
Покрийте дъното на тавичка с пергаментова хартия. Разбъркайте с дървена лъжица в голяма купа кондензираното мляко, пудрата захар и екстракта от мента. Сместа трябва да стане много гъста. Прехвърлете я върху поръсена с пудра захар кухненска повърхност. Омесете гладка топка, добавяйки колкото е нужно пудра захар, докато се получи много твърдо тесто, което да разточите и изрежете кръгове с помощта на формички. Подредете формичките в тавичка, покрита с хартия за печене на разстояние 1 сантиметър една от друга. Омесете останалото тесто и изрежете кръгли формички. Повторете, докато свърши тестото. Охладете формичките за 30 минути.
Разтопете до гладка и хомогенна консистенция шоколада и кокосовото масло в микровълнова фурна или на водна баня.
Извадете охладените бисквити и с помощта на вилица потопете всяко кръгче в разтопената шоколадова смес, отцедете и поставете върху пергаментовата хартия. Украсете с натрошените ментови бонбони. Охладете за около 30 минути в хладилник, след което сервирайте.
Съхранявайте в херметически затворена кутия в хладилник до 5 дни.
Да ви е сладко!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Домашни коледни сладки
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Лесни двойни сладки с малинов пълнеж
- Канелени сладки с мед
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Снежни коледни сладки без печене
Коментари към Сурови сладки с черен шоколад и мента