Супа с тиквичка, аспержи и мента

Необходими продукти:
- 340 грама аспержи
- 2 1/4 супени лъжици зехтин + още за сервиране
- 1 връзка зелен лук, тънко нарязан
- 2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
- 1 килограм тиквички, нарязани на едро
- 2 литра зеленчуков или пилешки
- 4 малки тиквички с цвета (цветовете отделени и запазени, а тиквичките нарязани на тънко)
- 1/2 връзка мента
- сокът от половин лимон
- 1/3 чаена чаша крем фрайче
- люта чушка за сервиране
Начин на приготвяне:
Отрежете последните 2-3 сантиметра от долната част на аспержите и ги нарежете стъблата, а връхчетата запазете.
Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тенджера. Добавете зеления лук, чесъна и пържете 5-10 минути, докато омекнат. Добавете аспержите, тиквичките и бульона. Варете под капак 20 минути, докато зеленчуците омекнат.
Свалете от котлона и блендирайте супата.
Подправете със сол и пипер и върнете върху топлия котлон.
Добавете в супата връхчетата от аспержите и цветовете на тиквичките. Разбъркайте и оставете да къкрят 2-3 минути, докато омекнат.
В тиган загрейте 1 лъжица зехтин и изпържете тънките резенчета тиквичка (тези, които са били с цветовете), докато станат златисти. Свалете от котлона и добавете към тях ментата (нарязана на дребно) и лимоновия сок.
Сервирайте супата в купи, а във всяка порция сложете крем фрайче, пържени тиквички и люта чушка. Полейте със зехтин и сервирайте с вкусен хляб.
delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и кейл
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Диетична крем супа от броколи
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Детоксикираща супа с целина и куркума
- Лятна супа с червено цвекло и джинджифил
- Крем супа от грах
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Крем супа от червено цвекло с моркови и картофи
- Крем супа от зеленчуци с пресни печурки и топено сирене
Коментари към Супа с тиквичка, аспержи и мента