Супа от бели гъби с моркови и грис
Необходими продукти:
- 150 грама моркови
- 30 милилитра олио
- 1 чаена лъжица сол
- 100 милилитра готварска сметана
- 1 глава лук
- 500 грама бели гъби
- 30 грама грис
Начин на приготвяне:
Обелете морковите и нарежете на тънки сламки или настържете.
Лука също обелете и нарежете ситно.
В дълбок съд при умерена температура изпържете двата зеленчука до омекване, като не трябва да се зачервяват.
Гъбите почистете.
Нарежете ги на подходящи за супата парченца.
Тогава ги прибавете при лука и морковите. Пържете всичко в продължение на няколко минути и прехвърлете сместа в тенджера с подсолена вода (1,0-1,5 литра). Щом тя кипне, намалете температурата на котлона и добавете гриса, като бъркате непрекъснато.
Нека къкри в продължение на 10 минути, след което изключете котлона, затворете тенджерата с капак и оставете супата да престои известно време, преди да поднесете.
Поднесете с гъста сметана (може течна, може и заквасена).
Грисът се използва за сгъстител, като може да бъде заменен с фиде или картофи.
Добър апетит!
Източник: foodclub.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКО ДИФЕНС капсули 555 мг * 60 NATURE'S WAY
СУОНСЪН КОРДИЦЕПС капсули 600 мг * 120
СОЛГАР РЕЙШИ ШИЙТАКЕ МEЙТАКЕ капсули * 50
МЕЙТАКЕ ЕКСТРАКТ 30% ПОЛИЗАХАРИДИ капсули * 60 ДР. БИОМАСТЕР
МЕЙТАКЕ прах 100 гр. ДР. БИОМАСТЕР
ХЕРИЦИУМ 20% ЕКСТРАКТ капсули * 60 HAWLIK
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Червенееща сърнела
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Отровна сливовка
- Седефена гъба, Снежанка
- Ядливите гъби също могат да бъдат опасни за здравето
- Сива мухоморка, Сурогризка
- Лъжлива пънчушка, Отровна пънчушка, Горчива пънчушка
- Царска печурка
- Обикновена челядинка, Джунджулка, Гвоздейка, Кокошинка
Коментари към Супа от бели гъби с моркови и грис