Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Супа от бели гъби с моркови и грис

Супа от бели гъби с моркови и грис

Супа от бели гъби с моркови и грис - изображение

Необходими продукти:

  • 150 грама моркови
  • 30 милилитра олио
  • 1 чаена лъжица сол
  • 100 милилитра готварска сметана
  • 1 глава лук
  • 500 грама бели гъби
  • 30 грама грис

 

Начин на приготвяне:

Обелете морковите и нарежете на тънки сламки или настържете.

Лука също обелете и нарежете ситно.

В дълбок съд при умерена температура изпържете двата зеленчука до омекване, като не трябва да се зачервяват.

Гъбите почистете.

Нарежете ги на подходящи за супата парченца.

Тогава ги прибавете при лука и морковите. Пържете всичко в продължение на няколко минути и прехвърлете сместа в тенджера с подсолена вода (1,0-1,5 литра). Щом тя кипне, намалете температурата на котлона и добавете гриса, като бъркате непрекъснато.

Нека къкри в продължение на 10 минути, след което изключете котлона, затворете тенджерата с капак и оставете супата да престои известно време, преди да поднесете.

Поднесете с гъста сметана (може течна, може и заквасена).

Грисът се използва за сгъстител, като може да бъде заменен с фиде или картофи.

Добър апетит!

Източник: foodclub.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиНовиниЛюбопитноБотаникаСъставкиЗдравни съветиДиетиПроизводителиЛайфстайлПсихологияАлт. медицинаКлинични пътекиИстория