Супа "Гъбарко" с наденични топчетa
Супа "Гъбарко" с наденичени топчета от кухнята на Бай Даня.
Продукти:
1. Половин кило кайма за ню йоркски наденички, пикантна
2. Най-разнообразни гъби
3. Арпаджик, морковки, лайма боб
4. Две шепи ориз
5. Сол, чер пипер, паприка, магданозъ
Взимаме чудни-юдни горски гъби, по възможност неотровни. Накълцваме чудно-юдните, надявайки се неотровни, гъби и бухаме в тенжурАта, където вече сме сложили топченцата от каймата да се варят на тих огън.
Добавяме равни части арпаджик, моркови, и лайма боб (или както се казва там по Български). В случая замразени, защото така е по-лесно :)
Варим докато решим, че всичко се е сварило, и тогава добавяме много ориз. Варим още 10 минути и махаме тенжурАта от огъня. Добавяме черния пипер и магданоза. Залюпваме за 10-15 минути магданоза да се задуши, и после почваме да мъндзаме.
Рецептата е предоставена от Йордан Канев и е публикувана без редакция.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Рецепти за домашен бахур
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Свинско с гъби в сметана
- Зимна припънка, Зимненка
- Гъби портобело
Коментари към Супа "Гъбарко" с наденични топчетa