Супа "Гъбарко" с наденични топчетa

Супа "Гъбарко" с наденичени топчета от кухнята на Бай Даня.
Продукти:
1. Половин кило кайма за ню йоркски наденички, пикантна
2. Най-разнообразни гъби
3. Арпаджик, морковки, лайма боб
4. Две шепи ориз
5. Сол, чер пипер, паприка, магданозъ
Взимаме чудни-юдни горски гъби, по възможност неотровни. Накълцваме чудно-юдните, надявайки се неотровни, гъби и бухаме в тенжурАта, където вече сме сложили топченцата от каймата да се варят на тих огън.
Добавяме равни части арпаджик, моркови, и лайма боб (или както се казва там по Български). В случая замразени, защото така е по-лесно :)
Варим докато решим, че всичко се е сварило, и тогава добавяме много ориз. Варим още 10 минути и махаме тенжурАта от огъня. Добавяме черния пипер и магданоза. Залюпваме за 10-15 минути магданоза да се задуши, и после почваме да мъндзаме.
Рецептата е предоставена от Йордан Канев и е публикувана без редакция.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Запечен боб с наденица и чесън
- Рецепти за домашен бахур
- Пържени гъби със сметана и лук
- Супа със зеле, наденица и сметана
- Кичурка
- Пълнена ряпа с бели гъби и лук
- Задушени картофи с гъби и грах в кокосово мляко
- Тортила питки с наденица и яйца
- Веган наденички
Коментари към Супа "Гъбарко" с наденични топчетa