Стърган чийзкейк с крема сирене и яйца
Необходими продукти
За тестото:
230 грама брашно
110 грама масло
1 чаена лъжица бакпулвер
1 супена лъжица какао
2 супени лъжица пудра захар
2 супени лъжици прясно мляко
За плънката:
500 грама крема сирене
2 яйца
150 грама пудра захар
1 супена лъжица царевично нишесте
1 супена лъжица ванилова захар
1 супена лъжица настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 175 градуса. Подмажете с масло подходяща форма за печене и я поръсете с брашно.
Пресейте брашното с бакпулвера, прибавете маслото, какаото, захарта и налейте 2 супени лъжици прясно мляко. Замесете тесто, оформете го като топка и приберете във фризера за 1-2 часа. То трябва да се втвърди колкото може повече, за да може да настържете лесно след това.
Смесете крема сиренето с жълтъците, прибавете лъжица настъргана лимонова кора, също толкова ванилова захар и царевично нишесте. С помощта на миксер разбийте продуктите в продължение на не по-малко от 2 минути.
Белтъците разбийте в отделна купа до получаването на твърда пяна, след което ги комбинирайте с крема.
Извадете тестото от фризера, разделете го на две части и едната от тях настържете. Разпределете в подготвената форма и върху тази основа нанесете равномерно плънката.
Настържете и останалото тесто, това ще бъде третият слой на бъдещия чийзкейк.
Изпечете десерта за около 45-50 минути във вече загрятата фурна.
Изчакайте да се охлади и тогава поднесете.
Добър апетит!
Снимка: i.ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЛУКУМА прах 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Чийзкейк в чашка
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Мини чийзкейк с карамел
- Шоколадов чийзкейк с крема сирене без печене
- Чийзкейк с халва и орехи
- Класически чийзкейк с ягодово сладко
- Лесен теменужен чийзкейк без печене
- Киви чийзкейк с лимон и ванилия
- Чийзкейк от яйца, крема сирене и бял шоколад
- Бананов чийзкейк без печене
Коментари към Стърган чийзкейк с крема сирене и яйца