Спаначен тарт с яйца
Необходими продукти:
- 250 грама фини точени кори
- 250 грама пресен спанак
- 2 връзки пресен лук
- сол, черен пипер
- 5 сварени яйца
- 1 връзка пресен джоджен
- 50 грама разтопено краве масло
Начин на приготвяне:
Сгорещете част от маслото в тенджера, нарежете спанака и го задушете. Нарежете лука и джоджена ситно и прибавете към сместа. Подправете със сол, черен пипер и разбъркайте.
Намаслете форма за пай, намажете с масло корите и разстелете на дъното 4 от тях, една върху друга, прегъвайки краищата. Разпределете плънката, гарнирайте с цели варени яйца и покрийте с останалите кори.
Може да ги натрошите или да сложите цели. Поръсете с масло, загрейте фурната на 200 градуса и запечете до златиста коричка. Охладете, разрежете и поднесете печивото.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.odelices.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Плодов тарт с лимонов крем
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Тарт татен
- Бутер тарт с кайма, домати и кедрови ядки
- Вегетариански тарт с тиква
- Тарт с цели домати и козе сирене
- Тарт с боровинки и козе сирене
- Тарт с макарони
- Шоколадов тарт със сушени сини сливи и крем ганаш с маскарпоне
- Тарт от бутер тесто с мед и лимонов крем
Коментари към Спаначен тарт с яйца