Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Спаначено руло с гъби, крема сирене и пармезан

Спаначено руло с гъби, крема сирене и пармезан

Спаначено руло с гъби, крема сирене и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама пресен спанак
  • 5 яйца
  • 200 грама крема сирене
  • 50 грама сушени бели гъби
  • 2 глави лук
  • 2 супени лъжици заквасена сметана
  • 3 супени лъжици брашно
  • 50 грама пармезан
  • олио
  • черен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Залейте гъбите с вряща вода и оставете да престоят в нея един час. Спанака бланширайте за две минути във вряща подсолена вода, извадете го с решетъчна лъжица и веднага сложете в купа с ледена вода, след което старателно изцедете.

Разделете белтъците и жълтъците на яйцата. В блендер разбийте спанака с жълтъците, 1 супена лъжица от крема сиренето и брашното. Прехвърлете сместа в купа.

Отделно разбийте белтъците с щипка сол до получаване на плътна пяна, която прибавете в спаначената маса.

Застелете тава с лист пергамент, разпределете върху него "тестото", заравнете го и изпечете за четвърт час на 190 градуса.

Лука нарежете на тънки полукръгчета, гъбите отцедете от водата и нарежете на едри парчета.

Изсипете кромида в съд с малко количество сгорещено олио и пържете пет минути. Тогава прибавете гъбите, след още 5 минути свалете съда от котлона и оставете сместа да се охлади малко. Когато това се случи, сложете сметаната, подправете и разбъркайте.

Извадете тавата от фурната, поръсете равномерно спаначената основа с настърган пармезан и покрийте с втори лист пергамент. Обърнете формата върху плота и отстранете хартията, с която покрихте дъното на съда по-рано.

Намажете основата с крема сиренето, върху него разпределете гъбите и навийте руло. Приберете го в хладилника за 8-10 часа.

След това нарежете на парчета, дебели 2-3 сантиметра, и сервирайте.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...ЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиДиетиНовиниБотаникаЛайфстайл