Спаначени палачинки с брашно от елда

Безглутенови палачинки от елда с високо съдържание на протеини и фолат. Съдържат мътеница, спанак и червен пипер, което ги прави още по-вкусни и с интересен зелен цвят.
Необходими продукти:
- гореща вода
- 284 милилитра мътеница
- 1 яйце
- 2 поширани яйца за сервиране (по желание)
- 200 грама спанак
- 175 грама брашно от елда
- 1 чаена лъжичка безглутенов бакпулвер
- щипка червен пипер
- зехтин
Начин на приготвяне:
Сложете спанака в гевгир и залейте с вряла вода, за да омекне. Отцедете излишната течност и прехвърлете спанака в блендера заедно с мътеницата и яйцата. Блендирайте до гладко пюре.
Сложете брашното от елда, бакпулвера и червения пипер в купа и комбинирайте с пюрето. Ако сместа е гъста, добавете 1 супена лъжица вода.
Загрейте зехтин в тиган и направете малки палачинки от сместа. Гответе ги 1-2 минути или докато се появят мехурчета на повърхността на палачинката, след което обърнете и пържете още 1 минута или до готовност. Повторете, докато свърши сместа. Трябва да се получат около 12 мини палачинки. Сервирайте с поширани яйца по желание.
Да ви е вкусно!
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Царевична запеканка със спанак
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Спаначен пудинг с извара и кашкавал
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Палачинки с бадемово брашно и ленено семе
- Палачинките на баба
Коментари към Спаначени палачинки с брашно от елда