Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Спагети с печени чери домати, чеснова галета, пармезан и босилек

Спагети с печени чери домати, чеснова галета, пармезан и босилек

Спагети с печени чери домати, чеснова галета, пармезан и босилек - изображение

Необходими продукти

За доматите:

  • 600 грама чери домати
  • 2 супени лъжица студено пресован зехтин
  • 6 скилидки чесън
  • черен пипер и сол

За галетата:

  • 1/2 чаена чаша галета (едро смляна)
  • 2 супени лъжици студено пресован зехтин
  • 1 глава лук (нарязана ситно)
  • 1 скилидка чесън (нарязана ситно)
  • черен пипер и сол

За спагетите:

  • 400 грама спагети
  • 3 стръка босилек
  • 3 супени лъжици студено пресован зехтин
  • настърган пармезан за поднасяне


Начин на приготвяне:

Отстранете най-горния слой на 6-те скилидки чесън, намачкайте ги с плоската част на нож и подредете в тава върху лист пергамент. Сложете и чери доматите в същия съд, подправете на вкус и изпечете във фурната, която предварително сте сгорещили на 200 градуса. Необходими са около 20-25 минути, като на всеки 5-10 минути обръщайте доматите (те трябва да омекнат и да започнат да губят формата си).

Поставете голяма тенджера с подсолена вода върху котлона. Щом течността кипне, в нея сложете спагетите. Минута преди да бъдат готови, добавете няколко листенца босилек.

Докато пастата се вари и доматите се пекат, пригответе чесновата подправка. В малък тиган сгорещете зехтин на среден огън и в него изсипете лука. Пържете го около 1-2 минути при непрекъснато бъркане (до прозрачност). След това сложете чесъна и галетата. Приготвяйте, докато последните станат златисти и хрупкави (бъркайте непрекъснато).

Тогава свалете от котлона и подправете с черен пипер и сол.

Когато спагетите се сварят, отцедете водата с помощта на гевгир и отстранете листата босилек.

Изсипете пастата в голяма купа, добавете вече изпечените домати и зехтина, поръсете с накъсани на едро пресни листа босилек.

Разбъркайте и поръсете с хрупкавата чеснова галета и настъргания пармезан.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcooking.ru
Снимка: abeautifulplate.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайл