Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко

Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко

Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко - изображение

Необходими продукти:


  • 700 грама мляно свинско месо
  • 300 грама мляно говеждо месо
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 10 грама черен пипер
  • 10 грама кимион на прах
  • 2-3 скилидки чесън, нарязани ситно
  • 200 милилитра студено прясно мляко
  • 4 филийки сух хляб
  • 2 яйца
  • нарязан пресен магданоз
  • 1 главичка лук, настъргана


Начин на приготвяне:


Сложете двата вида меса в купа, добавете солта, черния пипер, кимиона и чесъна. Разбъркайте. Потопете сухия хляб в млякото, отцедете излишната течност и добавете към сместа. Чукнете яйцата, добавете лука и магданоза.

Омесете каймата, най-добре е я бъркайте с метална бъркалка, за да не се затопля от ръцете. Охладете я и след час извадете.

Оформете кюфтета, загрейте мазнина в тиган и ги изпържете до златисто от всички страни. Подредете кюфтетата в чиния и поднесете с гарнитура по избор.

кюфтета с чесън и мляко

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.beyondthechickencoop.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиИсторияХранене при...ЛюбопитноДиетиАлт. медицинаБотаника