Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко

Необходими продукти:
- 700 грама мляно свинско месо
- 300 грама мляно говеждо месо
- 1 чаена лъжичка сол
- 10 грама черен пипер
- 10 грама кимион на прах
- 2-3 скилидки чесън, нарязани ситно
- 200 милилитра студено прясно мляко
- 4 филийки сух хляб
- 2 яйца
- нарязан пресен магданоз
- 1 главичка лук, настъргана
Начин на приготвяне:
Сложете двата вида меса в купа, добавете солта, черния пипер, кимиона и чесъна. Разбъркайте. Потопете сухия хляб в млякото, отцедете излишната течност и добавете към сместа. Чукнете яйцата, добавете лука и магданоза.
Омесете каймата, най-добре е я бъркайте с метална бъркалка, за да не се затопля от ръцете. Охладете я и след час извадете.
Оформете кюфтета, загрейте мазнина в тиган и ги изпържете до златисто от всички страни. Подредете кюфтетата в чиния и поднесете с гарнитура по избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.beyondthechickencoop.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Картофена яхния с кюфтенца, зеленчуци и чесън
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Парти кюфтенца с индийско орехче
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
Коментари към Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко