Сочни кюфтета в тесто

Необходими продукти
За тестото:
500 грама брашно
100 грама маргарин
1 чаена чаша вода
2 чаени лъжици суха мая
1/2 чаена лъжица сол
щипка захар
За кюфтетата:
кайма по ваш избор
лук по желание
подправки
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в малко топла вода, смесена със солта и захарта, добавете разтопения маргарин, изсипете сместа в брашното и замесете средно меко тесто, което оставете да втасва.
Оформете кюфтета от овкусената кайма и ги изпържете.
Готовото тесто навийте на руло, след това разрежете на части и всяка от тях разточете толкова, колкото ще ви е необходимо, за да завиете кюфтетата (зависи колко са големи). "Обгърнете" всяко кюфте в тесто и подредете в тава, натрита с масло. Оставете закуските да втасат още веднъж, намажете с разбито яйце или масло, може да поръсите със сусам и изпечете в предварително загрята до 180 градуса. Готови са, когато се надуят и зачервят.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Картофена яхния с кюфтенца, зеленчуци и чесън
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Парти кюфтенца с индийско орехче
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
Коментари към Сочни кюфтета в тесто