Сос Бешамел от соево мляко с аромат на чесън, лук и дафинов лист
Необходими продукти:
- 400 милилитра соево мляко
- 100 милилитра вода
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 2 дафинови листа
- 1/4 чаена лъжица индийско орехче (настъргано)
- 3 чаени лъжици царевично нишесте
- 2 чаени лъжици растително олио
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете главата лук, разрежете я на 4-6 части, които сложете в тенджера. Налейте соевото мляко, водата и поставете съда върху котлона.
Добавете чесъна, дафиновите листа и индийското орехче.
Щом сместа кипне, свалете от огъня и затворете с капак.
След 20 минути извадете лука, чесъна и дафиновите листа.
Смесете олиото и царевичното нишесте в голям съд, който поставете върху котлона. Бъркайте до получаване на еднородна консистенция, след което налейте млякото, като не спирате да бъркате.
Накрая подправете соса и нека се вари, докато придобие желаната от вас гъстота.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешка запеканка с ориз и сос бешамел с кашкавал
- Бешамелова пица Флорентина
- Баница със сирене, сос Бешамел и сусам
- Канелони с плънка от сирене и чесън в сос бешамел
- Сос бешамел с аромат на лук и дафинов лист
- Канелони с кайма и сос бешамел
- Пълнени патладжани с бешамелов сос, гъби и сирена
- Бешамелови сандвичи с царевица и кашкавал
- Млечен сос Бешамел
Коментари към Сос Бешамел от соево мляко с аромат на чесън, лук и дафинов лист