Сорбе с мандарини
Необходими продукти:
- 150 грама захар
- кората от 4 мандарини
- сокът на 6 мандарини
- сок от 1 лимон
- шепа ментови листа
Начин на приготвяне:
Сложете захарта и кората на мандарина в касерола, сипете 150 милилитра вода и оставете да заври. Нека къкри 5 минути, докато кристалчетата се разтопят. Свалете от котлона и оствете да се охлади. Комбинирайте соковете от лимон и мандарини и изсипете към сиропа.
Сложете сместа в машина за сладолед и пригответе според указанията на уреда.
Друг вариант: изсипете в купа с капак и охлаждайте 1 час, след което на всеки 30 минути разбърквайте в продължение на два часа. Оставете сорбето да замръзне.
След това оставете да се отпусне за 10 минути, след което сервирайте, като гарнирате с ментови листа, ако желаете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИШИ МИНЕРАЛ 89 МАТИРАЩО ХИДРАТИРАЩО СОРБЕ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
СТИКС ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МАНДАРИНА 10 мл.
АПИЗЕН - ЛИПОВ ПЧЕЛЕН МЕД + МАГНЕЗИЙ еликсир 200 г FAMILLE MARY
ИНГЛИШ СОУП КАМПЪНИ ЛУКСОЗЕН РАСТИТЕЛЕН САПУН “ОБИЧАМ ТЕ“ ВАНИЛИЯ И КЪПИНА 60 г
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА FRIDAY 100 мл
КУБА АФТЪРШЕЙВ BLUE MEN 100 мл
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Сироп от мандарини с лимонов сок
- Мандарина - ползи за здравето от цитрусовия плод
- Мандарина
- Как да си отгледаме мандарина у дома?
- Чийзкейк с мандарини
- Как да разберем кои мандарини са сочни и сладки?
- Сиропиран мандаринов сладкиш без брашно
- Малиново сорбе с бял шоколад
- Открийте 6 практични приложения на мандариновите кори
Коментари към Сорбе с мандарини