Солети с маслини и сушени домати
Необходими продукти:
- 250 грама бяло брашно
- 250 грама пълнозърнесто брашно
- 2 чаени лъжици сол
- 1 чаена лъжица захар
- 1 пакетче суха мая (7 грама)
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици нарязани на ситно сушени домати
- 2 супени лъжици наситнени маслини
- 20 грама твърд кашкавал
- 3 чаени лъжици италиански микс подправки
- царевично брашно за поръсване
Начин на приготвяне:
Брашното, захарта, солта и маята смесете в купа. Направете кладенец в центъра, а в него излейте 300 милилитра леко топла вода и мазнината (зехтин). С лъжица разбъркайте, за да се комбинират. Ако ви се струва сместа много суха, добавете съвсем малко вода, за да може да оформите тестото на топка. Добавете доматите, маслините, 10 грама от сиренето и 2 супени лъжици от италианския микс подправки.
Прехвърлете тестото върху добре набрашнен кухненски плот и го месете за 10-12 минути, за да се разпредели плънката равномерно.
Поръсете обилно кухненския плот с царевично брашно и разточете тестото на 30 сантиметров квадрат. Разрежете през средата на два правоъгълника, които нарежете на ленти с широчина 1 сантиметър. Леко усучете лентите и ги разпределете върху 2 намазнени тави. Покрийте ги с найлоново фолио и ги оставете за 15-20 минути да си починат.
Загрейте фурната на 200 градуса с включен вентилатор.
Махнете фолиото и поръсете солетите с останалото сирене и подправка. Печете за 12-15 минути, докато солетите станат хрупкави. Съхранявайте в затворен съд до 3 дни на стайна температура или във фризер до 3 месеца.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Коментари към Солети с маслини и сушени домати