Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Соленки Пармезанови солети с домашно тесто

Пармезанови солети с домашно тесто

от 07 яну 2020г., обновено на 09 яну 2020г.
Редактор: Данна Панджарова
Пармезанови солети с домашно тесто - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 пакетче суха мая
  • 3 супени лъжици + 1 чаена лъжица захар
  • 1 чаена чаша топла вода
  • 3 чаени чаши брашно
  • 1 1/2 чаени лъжици сол
  • 2 супени лъжици масло на стайна температура
  • 1/4 чаена чаша настърган пармезан
  • 1 белтък, разбит
  • 1 супена лъжица смляна морска сол

Начин на приготвяне:

Активирайте маята, като я сложите във водата, добавете към нея 1 чаена лъжица захар и оставете за 5 минути.

В купа смесете брашното с останалата захар и солта.

Втрийте маслото в брашното, за да се получат трохи (може да използвате преса за картофи, с която да притискате мазнината към брашното).

Прибавете маята и пармезана и омесете тесто.

Покрийте с кърпа и оставете за 20 минути да втаса.

Разделете го на малки топки, всяка от които оформете като дебела солета с дължина около 22 сантиметра.

Включете фурната да се загрее на 200 градуса и подредете солетите в застлана с хартия за печене тава.

Оставете за 20 минути (непокрити), след това ги намажете с разбит белтък, поръсете със сол и печете 12-15 минути.

Сервирайте солетите топли.

Може да ги поднесете и с любим сос.

Източник:

thespruceeats.com

Още по темата:
  • Солети с коледни подправки и захарна декорация Солети с коледни подправки и захарна декорация
  • Хрупкави домашни солети Хрупкави домашни солети
  • Солети с черен пипер и мая Солети с черен пипер и мая
  • Кашкавалени солети с лимонова кора Кашкавалени солети с лимонова кора
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пармезанови солети с домашно тесто

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пармезанови солети с домашно тесто
    www.framar.bg 
    на 17 November 2025 в 04:27
    Коментирайте "Пармезанови солети с домашно тесто"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Соленки
  • Хрупкави домашни солети
  • Солети с коледни подправки и захарна декорация
  • Солети с маслини и сушени домати
  • Сладки бутер солети с тахан и мед
  • Солети с черен пипер и мая
  • Кашкавалени солети с лимонова кора
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
РетинобластомРетинобластом

Ретинобластом

от 16 ное 2025г.Прочети повече
ЛипосаркомЛипосарком

Липосарком

от 14 ное 2025г.Прочети повече
Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

от 14 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 16 дни, 17 часа и 24 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 26 дни, 13 часа и 36 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ПОРТОКАЛ И МЕД таблетки за смучене 3 мг * 40

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ПОРТОКАЛ И МЕД таблетки за смучене 3 мг * 20

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЛИМОН таблетки за смучене 3 мг * 40

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЛИМОН таблетки за смучене 3 мг * 20

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЕВКАЛИПТ таблетки за смучене 3 мг * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 18:18:58

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: Десислава Младенова от 14 ное 2025г. в 17:37:56

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:45:01

АЗАКС таблетки 500 мг * 3 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:44:21

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: Алекс от 14 ное 2025г. в 16:42:37
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival