Пармезанови солети с домашно тесто
Необходими продукти:
- 1 пакетче суха мая
- 3 супени лъжици + 1 чаена лъжица захар
- 1 чаена чаша топла вода
- 3 чаени чаши брашно
- 1 1/2 чаени лъжици сол
- 2 супени лъжици масло на стайна температура
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
- 1 белтък, разбит
- 1 супена лъжица смляна морска сол
Начин на приготвяне:
Активирайте маята, като я сложите във водата, добавете към нея 1 чаена лъжица захар и оставете за 5 минути.
В купа смесете брашното с останалата захар и солта.
Втрийте маслото в брашното, за да се получат трохи (може да използвате преса за картофи, с която да притискате мазнината към брашното).
Прибавете маята и пармезана и омесете тесто.
Покрийте с кърпа и оставете за 20 минути да втаса.
Разделете го на малки топки, всяка от които оформете като дебела солета с дължина около 22 сантиметра.
Включете фурната да се загрее на 200 градуса и подредете солетите в застлана с хартия за печене тава.
Оставете за 20 минути (непокрити), след това ги намажете с разбит белтък, поръсете със сол и печете 12-15 минути.
Сервирайте солетите топли.
Може да ги поднесете и с любим сос.
thespruceeats.com
Коментари към Пармезанови солети с домашно тесто