Солен кекс с тиквички, праз, шунка и кашкавал
Необходими продукти:
- 350 грама брашно
- 2 яйца
- 200 грама кисело мляко
- 10 грама бакпулвер
- 1 щипка захар
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена чаша олио
- 1 настъргана и отцедена тиквичка
- половин връзка пресен копър
- 1 стрък праз лук
- 100 грама фино нарязана шунка
- 100 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
С купа сложете брашното, солта, захарта, набухвателя и киселото мляко. Разбъркайте и разбийте яйцата с олиото. Комбинирайте смесите и бъркайте докато се хомогенизират съставките. В тиган загрейте малко зехтин и запържете настърганите тиквички.
Прибавете нарязан ситно копър, праз и шунка. Разбъркайте и охладете сместа. Прибавете я към кексовото тесто и поръсете с кашкавала. Изсипете го в намаслена и набрашнена форма по избор, загладете повърхността и загрейте фурната на 180 градуса.
Изпечете за 40 минути, охладете и разрежете. Поднесете кекса и се насладете на вкуса му. По желание комбинирайте със сос по избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: bocadosdecielo.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бърз солен кекс със сирене и кисело мляко
- Солен кекс с извара и сирене
- Солен кекс с шунка и кашкавал
- Солен кекс от хляб с бекон и кашкавал
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Кекс от киноа и овесени ядки с ленено семе и сушени кайсии
- Мъфини в кошничка от хляб с бекон, яйца и кашкавал
- Веган сладко-солен кекс със зеленчуци и ядки
- Солен кекс със сирене и копър
- Солен кекс с извара, тиквички и копър
Коментари към Солен кекс с тиквички, праз, шунка и кашкавал