Солен кекс с тиквички, праз, шунка и кашкавал

Необходими продукти:
- 350 грама брашно
- 2 яйца
- 200 грама кисело мляко
- 10 грама бакпулвер
- 1 щипка захар
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена чаша олио
- 1 настъргана и отцедена тиквичка
- половин връзка пресен копър
- 1 стрък праз лук
- 100 грама фино нарязана шунка
- 100 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
С купа сложете брашното, солта, захарта, набухвателя и киселото мляко. Разбъркайте и разбийте яйцата с олиото. Комбинирайте смесите и бъркайте докато се хомогенизират съставките. В тиган загрейте малко зехтин и запържете настърганите тиквички.
Прибавете нарязан ситно копър, праз и шунка. Разбъркайте и охладете сместа. Прибавете я към кексовото тесто и поръсете с кашкавала. Изсипете го в намаслена и набрашнена форма по избор, загладете повърхността и загрейте фурната на 180 градуса.
Изпечете за 40 минути, охладете и разрежете. Поднесете кекса и се насладете на вкуса му. По желание комбинирайте със сос по избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: bocadosdecielo.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Солен кекс от хляб с бекон и кашкавал
- Солен кекс с извара, тиквички и копър
- Зеленчукови кексчета със сирене и чеснов сос
- Царевични мъфини със сушени домати и розмарин
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Бърз кекс с извара и масло
- Солен кекс с маслини, кашкавал и сусам
- Картофени кексчета с пилешко, топено сирене и маслини
- Кекс от зеленчуци с боб и царевица
- Кашкавалени кексчета с кисело мляко и зеленчуци (без яйца)
Коментари към Солен кекс с тиквички, праз, шунка и кашкавал