Солени кексчета от извара с кашкавал и домати (без брашно)
Необходими продукти:
- 200 грама извара (максимално суха)
- 50 грама кашкавал
- 2 яйца
- 1 домат
- 1 сладка чушка
- магданоз
- копър
Начин на приготвяне:
Смесете извара и яйцата.
От доматите отстранете меката част и нарежете ситно само твърдата обвивка. Чушката нарежете на малки кубчета. Прибавете зеленчуците в съда при изварата.
Следват накълцаните магданоз и копър, настъргания кашкавал.
Подсолете, ако решите. Комбинацията трябва да бъде гъста.
Разпределете я във формички за мъфини, които запълнете догоре.
Изпечете до златисто при 200 градуса във фурната.
Необходими са около 40 минути.
Украсете готовите мини запеканки с маслини, майонеза или по ваш избор.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бърз солен кекс със сирене и кисело мляко
- Солен кекс с шунка и кашкавал
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Солен кекс с извара и сирене
- Царевичен солен кекс с маслини и ароматно масло
- Бърз кекс с извара и масло
- Кекс от киноа и овесени ядки с ленено семе и сушени кайсии
- Солен кекс със сирене и копър
- Веган сладко-солен кекс със зеленчуци и ядки
- Царевичен солен кекс с розмарин
Коментари към Солени кексчета от извара с кашкавал и домати (без брашно)