Солена торта с ориз, риба тон и патладжани
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2 чаени чаши ориз
- 2 консерви риба тон в зехтин
- 50 грама кедрови ядки
- 2 патладжана
- 2 меки домата
- 1 червена маринована чушка
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка магданоз
- сол и черен пипер
- 1-2 лъжици брашно
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте 6 чаени чаши вода и сварете ориза. Подгответе форма за торта или купа. На дъното й сложете кедровите ядки. Разпределете плътно рибата и оставете настрана. Нарежете патладжана на филийки, подсолете го и оставете да се отцеди.
Оваляйте резенчетата в брашно и запържете в сгорещена мазнина. Прецедете и подредете плътно патладжанените филийки върху рибата. В същата мазнина запържете нарязаните ситно домати, чушка, чесън, магданоз и подправете със сол и черен пипер.
Задушете сместа до омекване на зеленчуците и я разпределете върху патладжана. Накрая прибавете ориза, притиснете равномерно с лъжица и охладете за час, два. С помощта на платовидна чиния обърнете тортата и премахнете формата. Поднесете я, украсена с подправки по ваш избор.
Добър апетит!
Източник: www.196flavors.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Торта от макарони със спанак, сирене и пармезан
- Солена торта от бутер тесто с кашкавал
- Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Солена торта със сирене, кисели краставички, пастет и чесън
- Солена кашкавалена торта-суфле с шунка
- Солена торта от палачинки
- Картофена торта с шунка и пушено сирене
- Рибена торта със зеленчуци и сушени сини сливи
- Безглутенова торта от картофи с шоколад
Коментари към Солена торта с ориз, риба тон и патладжани