Сметанови бисквитки
Необходими продукти:
100 грама сметана
100 грама масло
1 яйце
около 280 грама брашно
150 грама захар
1/2 чаена лъжица изгасена сода
10 грама ванилова захар
1/3 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото заедно с кристалната и ваниловата захар (използвайте миксер). Към сместа прибавете сметаната, яйцето и продължете да разбивате. Изсипете содата и солта в брашното и започнете да добавяте по малко от сухата смес в маслената. Замесете гъсто лепкаво тесто. С помощта на чаена лъжичка загребвайте от него и подреждайте в подмазана с масло тава, оформяйки бисквитки. Оставяйте по малко разстояние помежду им, защото при печенето ще се разтекат и ще увеличат обема си. Изпечете при температура от 200 градуса до готовност (около 20 минути).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
Коментари към Сметанови бисквитки