Сметанова яхния с пресни картофи и сьомга

Необходими продукти:
- 250 милилитра безсолна сметана за готвене
- 1 глава стар лук
- половин връзка пресен копър
- 1 скилидка чесън, нарязана ситно
- 20 грама краве масло
- 500 грама филе от сьомга
- 1 килограм пресни картофи
- сол, черен пипер, стръкче розмарин
- 1 стрък пресен лук
- 50 милилитра бяло вино
Начин на приготвяне:
В тенджера сгорещете маслото и запържете чесъна и лука. Добавете нарязани на кубчета пресни картофи, без да белите и подправете със сол, черен пипер и розмарин.
Разбъркайте и прибавете копъра и виното. Задушете сместа за 10 минути. А през това време запечете сьомгата в сух тиган и от двете страни.
Прибавете я към ястието и налейте сметаната. Гответе на слаб огън за още 20-25 минути. Охладете, разпределете ястието в чинии и поднесете, поръсено с нарязан пресен лук.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.soppa365.fi
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС
ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
АБОФАРМА ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 1000 мг * 60
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Хлебен пудинг
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Пилешки терин със зеленчуци
- Сьомга в соев сос с джинджифил и печен праз
- Сьомга Марсала с гъби и кафяв ориз
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
- Сьомга с лимонов ориз на тиган
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
Коментари към Сметанова яхния с пресни картофи и сьомга