Сметанова яхния с пресни картофи и сьомга

Необходими продукти:
- 250 милилитра безсолна сметана за готвене
- 1 глава стар лук
- половин връзка пресен копър
- 1 скилидка чесън, нарязана ситно
- 20 грама краве масло
- 500 грама филе от сьомга
- 1 килограм пресни картофи
- сол, черен пипер, стръкче розмарин
- 1 стрък пресен лук
- 50 милилитра бяло вино
Начин на приготвяне:
В тенджера сгорещете маслото и запържете чесъна и лука. Добавете нарязани на кубчета пресни картофи, без да белите и подправете със сол, черен пипер и розмарин.
Разбъркайте и прибавете копъра и виното. Задушете сместа за 10 минути. А през това време запечете сьомгата в сух тиган и от двете страни.
Прибавете я към ястието и налейте сметаната. Гответе на слаб огън за още 20-25 минути. Охладете, разпределете ястието в чинии и поднесете, поръсено с нарязан пресен лук.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.soppa365.fi
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
НовБИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120
НовАБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Полезна ли е заквасената сметана
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени броколи в сметана с кашкавал
- Чийзкейк Фереро
Коментари към Сметанова яхния с пресни картофи и сьомга