Сладък ориз с грозде, орехи и козе сирене

Необходими продукти:
- 50 грама кръглозърнест ориз
- 80 грама гроздови зърна
- 1 супена лъжица мед
- 40 грама козе сирене (меко)
- 25 грама орехи
- 5-10 грама естрагон
- зехтин
Начин на приготвяне:
Сложете малко зехтин в тенджера, изсипете ориза и го залейте с вряща вода. Подсолете и поставете върху котлона да се вари.
В отделен съд сгорещете зехтин с 1 супена лъжица мед, добавете гроздето и накрая орехите. Гответе 3-4 минути и смесете врящата маса с почти готовия ориз. Разбъркайте и прехвърлете в глинен съд. Добавете едро нарязано козе сирене, листенца естрагон и поставете във фурната за 2-3 минути, докато сиренето започне да се топи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptiki.pro
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРСЕЛМЕД ЛЕК ДЕРМАЛЕН КРЕМ 50 мл.
БОТАЛАЙФ ПАСТА ОТ ЧЕРЕН КИМИОН ЗА ДЕЦА 195 г
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ СУПЕР ГРИЙНС 360 г
ЛОВАРЕ ЧАЙ 1001 NIGHTS филтър * 32
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО С МАВРУД 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Седемдневна оризова диета
- Оризови спагети
Коментари към Сладък ориз с грозде, орехи и козе сирене