Сладък ориз с грозде, орехи и козе сирене
Необходими продукти:
- 50 грама кръглозърнест ориз
- 80 грама гроздови зърна
- 1 супена лъжица мед
- 40 грама козе сирене (меко)
- 25 грама орехи
- 5-10 грама естрагон
- зехтин
Начин на приготвяне:
Сложете малко зехтин в тенджера, изсипете ориза и го залейте с вряща вода. Подсолете и поставете върху котлона да се вари.
В отделен съд сгорещете зехтин с 1 супена лъжица мед, добавете гроздето и накрая орехите. Гответе 3-4 минути и смесете врящата маса с почти готовия ориз. Разбъркайте и прехвърлете в глинен съд. Добавете едро нарязано козе сирене, листенца естрагон и поставете във фурната за 2-3 минути, докато сиренето започне да се топи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptiki.pro
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО БАРБЕРА ДАСТИ ЧЕРВЕНО 750 мл.
ЕМПЕР МЪЖКА ТОАЛЕТНА ВОДА AUTOGRAPH 100 мл
ЕЛЕГАНС СОЛИ ЗА ВАНА ЕКЗОТИК 380 г
БЕТЪР МИ БЛЕНД 250 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИГУРИН * 90
БОДИ БЮТИ BEAUTY BOOST СЕРУМ НОЩЕН ДЕТОКС 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Арсен в ориза – трябва ли да се притесняваме
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
- Отслабване с грозде – 4-дневна диета и пречистващи дни
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Домашен оцет от грозде
- Гроздово желе
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Сладко от грозде с ванилия
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Черно кучешко грозде
Коментари към Сладък ориз с грозде, орехи и козе сирене