Сладък ориз с грозде, орехи и козе сирене

Необходими продукти:
- 50 грама кръглозърнест ориз
- 80 грама гроздови зърна
- 1 супена лъжица мед
- 40 грама козе сирене (меко)
- 25 грама орехи
- 5-10 грама естрагон
- зехтин
Начин на приготвяне:
Сложете малко зехтин в тенджера, изсипете ориза и го залейте с вряща вода. Подсолете и поставете върху котлона да се вари.
В отделен съд сгорещете зехтин с 1 супена лъжица мед, добавете гроздето и накрая орехите. Гответе 3-4 минути и смесете врящата маса с почти готовия ориз. Разбъркайте и прехвърлете в глинен съд. Добавете едро нарязано козе сирене, листенца естрагон и поставете във фурната за 2-3 минути, докато сиренето започне да се топи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptiki.pro
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
Л'АНДЖЕЛИКА ДЕРМА УЕЛНЕС ПОДХРАНВАЩ ДУШ ГЕЛ 250 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA WINTER 18 ВИДА * 5
БИОДОКТОР УРО солуцио 50 мл.
БАРБА ИТАЛИАНА МАТИРАЩА ПАСТА INSOLIA 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Черно кучешко грозде
- Ориз
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
Коментари към Сладък ориз с грозде, орехи и козе сирене