Сладоледен пудинг с шоколадов мус
Необходими продукти:
- 160 грама млечни бисквити
- 500 грама млечен сладолед
- 2 яйца (белтъците)
- 500 грама млечен шоколад
- 300 милилитра течна сметана
- 2 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Започнете с направата на муса. Разтопете 300 грама от млечния шоколад (предварително начупен) в микровълновата и оставете да се охлади. След това прибавете 100 милилитра от сметаната и разбъркайте.
Отделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте до състояние на "твърди върхове". Без да спирате да бъркате, добавете захарта и разбийте до получаването на крем. Бавно налейте шоколада и старателно разбъркайте с помощта на тел за разбиване на яйца, докато се получи въздушен мус.
Топингът. Разтопете останалите 200 грама шоколад и оставете да се охлади. Прибавете 200 милилитра сметана и разбъркайте.
Следващата стъпка е да "сглобите" десерта. Необходима ви е кръгла форма с диаметър 25 см и дупка в средата. Застелете дъното й с найлоново фолио. Натрошете бисквитите, оставете и цели за украса.
Започнете с един слой сладолед и мус, покривайки цялото дъно на съда. Следва слой натрошени бисквити, отново сладолед и мус. Редувайте в тази последователност до изчерпване на продуктите. Затворете с найлоново фолио и поставете във фризера за минимум 2 часа. Десертът трябва да замръзне.
Преди да поднесете, полейте с топинга (може само с разтопен шоколад), украсете с цели бисквити и вече може да се насладите на леденото удоволствие.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Сладоледена торта от извара, кондензирано мляко и сушени плодове
- Млечна сладоледена торта с готови рула, орехи и карамел
- Сладоледена торта Мозайка с плодове и шоколадова глазура
- Сладоледена торта Аляска
- Сладоледена торта с плодове
- Сладоледена торта с пъпеш, коняк и шоколад
- Карамелена сладоледена торта с ядки
- Сладоледен пай с тиква
- Ананасова сладоледена торта с шоколад
- Сладоледена торта Тирамису с крем Ганаш
Коментари към Сладоледен пудинг с шоколадов мус