Сладоледена торта с ягоди и банани
Необходими продукти
За ягодовия сладолед:
500 грама ягоди
175 грама захар
4 жълтъка
400 милилитра сметана
За банановия сладолед:
4 узрели банана
пудра захар на вкус
2 жълтъка
200 милилитра сметана
Начин на приготвяне:
Смесете ягодите със 100 грама захарта и пюрирайте в блендера. Останалата захар смесете с жълтъците и поставете на водна баня, докато комбинацията се сгъсти и побелее. Свалете от котлона и охладете при непрекъснато бъркане. Разбийте сметаната. Смесете ягодовото пюре с жълтъците и сметаната. Може да оставите няколко супени лъжици за украса.
Направете бананите на пюре с помощта на блендер. След това към тях прибавете пудрата захар и разбъркайте. Прибавете 2 жълтъка и сметаната, разбъркайте.
Вземете голяма подходяща купа, застелете я с найлоново фолио. Сложете част от ягодовата смес и приберете във фризера, докато се втвърди. Когато това стане, изсипете всичката бананова смес и отново върнете във фризера до втвърдяване. Завършете десерта с останалата комбинация от ягоди и сметана и оставете във фризера за една нощ.
На следващата сутрин обърнете сладоледената торта върху подходящ съд, махнете фолиото.
Украсете със сметаната или разбийте сметана с белтъци и захар и направете щрихи по повърхността. Може да подредите парченца плодове около тортата, ако желаете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Сладоледена торта от извара, кондензирано мляко и сушени плодове
- Млечна сладоледена торта с готови рула, орехи и карамел
- Сладоледена торта Мозайка с плодове и шоколадова глазура
- Сладоледена торта Аляска
- Сладоледена торта с плодове
- Сладоледена торта с пъпеш, коняк и шоколад
- Карамелена сладоледена торта с ядки
- Сладоледен пай с тиква
- Ананасова сладоледена торта с шоколад
- Сладоледена торта Тирамису с крем Ганаш
Коментари към Сладоледена торта с ягоди и банани