Сладко хлебно тесто

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша масло
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1/2 чаена чаша студена вода
- 1 пакетче суха мая
- 1/4 чаена чаша леко топла вода
- 4 1/2 - 5 чаени чаши бяло брашно
- 1/4 чаена чаша захар
- 1 разбито яйце
- 1 1/2 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Сложете маслото прясното мляко в касерола и загрейте. В момента, в който се образуват балончета, свалете от котлона и добавете студената вода.
Междувременно, изсипете сухата мая в топлата вода и оставете за 10 минути, докато набъбне.
След като маята се е активирала и млечната смес е достигнала температура около 50 градуса, изсипете млякото към маята. Добавете захарта, яйцето, сол и 2 чаши брашно.
Разбъркайте с електрически миксер на ниска скорост за 2 минути. След това използвайте шпатула или лъжица и добавете още 2 чаши брашно и разбъркайте, докато се усвои добре.
Прехвърлете тестото върху набрашнен плот и омесете меко, пухкаво тесто, като постепенно добавяте още брашно.
Сложете тестото в намазнена купа и го завъртете веднъж, за да се покрие с мазнината от всички страни. Оставете завито за 1 час, докато се удвои.
Когато решите да ползвате тестото, оформете го и го оставете отново да втаса 45 минути, преди да преминете към печене.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: geniuskitchen.com
Снимка: foodnetwork.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Хрупкави домашни солети
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Индийски сиропиран десерт Джалеби
- Погача за прощъпулник
- Турски питки Поача
- Боровинков сладкиш от пълнозърнесто брашно
Коментари към Сладко хлебно тесто