Сладки картофени кюфтета с мед, орехи и джинджифил
Необходими продукти:
300 грама сварени картофи
180 грама брашно
2 леко разбити яйца
1/2 чаена лъжица индийско орехче
1/2 чаена лъжица настърган сух джинджифил
60 грама масло + малко за пържене
мед
орехови ядки
3 чаени лъжици сода
1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, содата, джинджифила, индийското орехче и солта.
Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода или изпечете във фурната, увивайки ги във фолио. Намачкайте с вилица и към тях прибавете яйцата и маслото, след това сухата смес. Ще се получи гъсто тесто.
Сгорещете малко масло в подходящ тиган, загребвайте от сместа с лъжица и изпържете кюфтета (около 4 минути от всяка страна са достатъчни - трябва да се зачервят. Притискайте тестото, преди да сложите в мазнината, за да се сплеска и да стане равна повърхността.
Полейте готовите кюфтета с мед или кленов сироп и поръсете с натрошени орехови ядки. Може да полеете и с разтопено масло.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Картофени кюфтета с извара
- Картофени кюфтета с тиква
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Картофени кюфтета с елда на фурна
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Картофени кюфтета с къдраво зеле и лимонов сос
- Печени картофени кюфтета с пилешка кайма
- Картофени кюфтета с черен дроб и чесън
- Картофени кюфтета с шунка и кашкавал
Коментари към Сладки картофени кюфтета с мед, орехи и джинджифил