Сладки картофени кюфтета с мед, орехи и джинджифил
Необходими продукти:
300 грама сварени картофи
180 грама брашно
2 леко разбити яйца
1/2 чаена лъжица индийско орехче
1/2 чаена лъжица настърган сух джинджифил
60 грама масло + малко за пържене
мед
орехови ядки
3 чаени лъжици сода
1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, содата, джинджифила, индийското орехче и солта.
Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода или изпечете във фурната, увивайки ги във фолио. Намачкайте с вилица и към тях прибавете яйцата и маслото, след това сухата смес. Ще се получи гъсто тесто.
Сгорещете малко масло в подходящ тиган, загребвайте от сместа с лъжица и изпържете кюфтета (около 4 минути от всяка страна са достатъчни - трябва да се зачервят. Притискайте тестото, преди да сложите в мазнината, за да се сплеска и да стане равна повърхността.
Полейте готовите кюфтета с мед или кленов сироп и поръсете с натрошени орехови ядки. Може да полеете и с разтопено масло.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Картофени кюфтенца от иракската кухня с телешко месо (Kubbat timman Arancini)
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Кюфтета от боб и картофи
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
- Картофени кюфтенца със спанак
- Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън
- Сочни кюфтета с настърган картоф
- Картофени кюфтета с топяща се моцарела
Коментари към Сладки картофени кюфтета с мед, орехи и джинджифил