Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Сладкиш с марципан, черен шоколад и поширани круши

Сладкиш с марципан, черен шоколад и поширани круши

от 08 ное 2018г.
Сладкиш с марципан, черен шоколад и поширани круши - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 250 грама меко масло
  • 250 грама марципан
  • 315 грама пудра захар
  • по 1/4 чаена лъжица екстракт от бадем и ванилия
  • 6 яйца
  • 1 чаена чаша самонабухващо брашно
  • 1 чаена чаша бадемово брашно
  • 1 чаена лъжица смлян кардамон
  • 2 меки круши, нарязани на ситно
  • 2/3 чаена чаша черен шоколад - натрошен
  • 8 круши
  • 1 лимон, разполовен
  • 2 чаени чаши червено вино
  • 1 шушулка ванилия

Начин на приготвяне:

Маслото, марципана и 2/3 чаена чаша захар разбийте с електрически миксер за около 3-4 минути на средна степен, докато се получи крем. Добавете екстрактите и яйцата - като след всяко разбърквате добре, да бъде усвоено от сместа. Накрая сложете брашната и кардамона. Разбъркайте с шпатула нарязаната круша и шоколадовия чипс.

Опечете в кексова форма (намазана с масло и поръсена с брашно) за 45 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса. Проверете с клечка дали кексът е изпечен.

Охладете напълно и след това извадете сладкиша от формата.

Обелете крушите, като запазите дръжките им, натъркайте ги добре с половинките лимон, за да не покафеняват.

Разрежете шушулката ванилия по дължина и остържете семенцата от вътрешността й. Сложете шушулката и семенцата в тенджера, сипете виното и останалата захар и загрейте на ниска температура.

Когато кристалчетата се разтопят сложете крушите и долейте достатъчно вода, за да се покрият плодовете. Оставете да се варят на ниска степен за 15-20 минути докато крушите омекнат - колко време ще ви отнеме процедурата зависи от зрелостта им.

Извадете крушите от тенджерата и ги оставете настрана. Увеличете степента на котлона до средна и оставете течността 10 минути да ври слабо, докато се редуцира сиропа на половина. С него полейте крушите и оставете да се охладят.

Сложете плодовете в центъра на кекса, полейте със сиропа и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:
  • Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
  • Печени круши в сос от нар с канела Печени круши в сос от нар с канела
  • Смути с киви, банани и круша Смути с киви, банани и круша
  • Печени круши с мед, канела и ванилия Печени круши с мед, канела и ванилия
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

САПУН ИНГЛИШ СОУП КАМПЪНИ С МАГНОЛИЯ И КРУША 240 г
15.00лв. 12.74лв.

САПУН ИНГЛИШ СОУП КАМПЪНИ С МАГНОЛИЯ И КРУША 240 г

ПРОМО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ 190 г
2.30лв.

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ 190 г

ДРЕНАКС ФОРТЕ ЗА НОРМАЛНА ЧРЕВНА ПЕРИСТАЛТИКА сашета * 20
20.90лв.

ДРЕНАКС ФОРТЕ ЗА НОРМАЛНА ЧРЕВНА ПЕРИСТАЛТИКА сашета * 20

Нов
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
11.40лв.

ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл

ДОРАЛ ТОАЛЕТНА ВОДА VILLE DE L'AMOUR ЗА ЖЕНИ 100 мл
14.10лв.

ДОРАЛ ТОАЛЕТНА ВОДА VILLE DE L'AMOUR ЗА ЖЕНИ 100 мл

ИНХУА СЛИМ капсули * 36
13.20лв.

ИНХУА СЛИМ капсули * 36

Коментари към Сладкиш с марципан, черен шоколад и поширани круши

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Сладкиш с марципан, черен шоколад и поширани круши
    www.framar.bg 
    на 17 May 2025 в 21:19
    Коментирайте "Сладкиш с марципан, черен шоколад и поширани круши"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Кактусова смокиня, Бодлива круша
  • Млечен кокосов кекс
  • Бананов кекс с овесени ядки и орехи
  • Шоколадов кекс без яйца и мляко
  • Бърз кекс с кондензирано мляко
  • Мраморен кекс с шоколадови пръчици
  • Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
  • Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
  • Състав и полезни свойства на крушата
  • Лесен шоколадов кекс с масло
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Дубайски шоколад - Луксозният десерт, който превзе интернет! - рецепта

преди 222 дни, 11 часа и 6 мин.

Дубайски шоколад - Луксозният десерт, който превзе интернет! - рецепта

преди 222 дни, 11 часа и 8 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 1 дни, 9 часа и 23 мин.

Какво представлява прозяването

преди 6 дни, 23 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 6 дни, 35 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 6 дни, 42 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОУМОН ХИСТАМИН 30 СН

РУУФ РАТ КАПАН ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ С ЛЕПИЛО 18 / 13 см CATCHMASTER

НИВЕА СЪН PROTECT & MOISTURE ХИДРАТИРАЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ПОМПА SPF50+ 270 мл

СОЛИНГЕН МАГНУМ КЛЕЩИ ЗА НОКТИ 003

ОРТОТЕХ ОРТО СОФТ РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА ПРЪСТИ ХАЛУКС ПРОТЕКТ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:39:11

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:27:52

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: Десислава Петрова от 16 май 2025г. в 16:20:59

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Петя Петкова от 16 май 2025г. в 15:53:33

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:24:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival