Сиропирани кестени

Необходими продукти:
- 1 килограм кестени
- 1 щипка морска сол
за сиропа:
- 500 грама захар
- 1 литър вода
- ванилова шушулка по желание
Начин на приготвяне:
Обелете кестените и ги сложете във вряща солена вода. След 20 минути свалете от котлона и оставете за още 5 минути да престоят в горещата вода.
Отцедете кестените и ги обелете внимателно от тънката ципа.
Прехвърлете ги в голям тиган.
За да направите сиропа, във водата сложете захарта и ваниловата шушулка. Варете, разбърквайки от време на време, докато се получи сироп (не е достатъчно кристалчетата да се разтопят, необходимо е самата консистенция на сиропа да започне да наподобява олио).
Изсипете сиропа върху кестените и оставете да къкрят на слаб огън около 30 минути. Изключете котлона и оставете за още 10 минути върху него.
При сервиране може да полеете кестените с част от сиропа или да им добавите малко бренди.
Забележка: Ако се затруднявате с обелването на кестените, може да им направите малък разрез на кръст в долната част и да изпечете или задушите за 20 минути на 200 градуса. Когато отделите твърдата обвивка, продължете приготвянето на рецептата по посочените стъпки.
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МОНО ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР ОТ ЧЕРВЕН ДИВ КЕСТЕН 10 мл LES FLEURS DE BACH
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ХИПОХОНДРИЯ
ЕЛИКСИР ЯДЛИВ КЕСТЕН 10 мл LES FLEURS DE BACH
СЕЛЕКЦИЯ ОТ ПЧЕЛНИ МЕДОВЕ ОТ ФРАНЦИЯ 60 г * 4 FAMILLE MARY
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ПАНИЧЕСКА АТАКА
СЪНЛАЙФ ВЕНЕН БАЛСАМ С ЕКСТРАКТ ОТ КОНСКИ КЕСТЕН, ЧЕРВЕНА ЛОЗА, МЕНТОЛ И КАМФОР 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Кестени - полезни и вредни свойства
- Червен конски кестен
- Как да излекуваме шиповете без лекарства?
- Консумирайте кестени против запек
- Кестен-обикновен, Сладък кестен, Ядлив кестен
- Супа от кестени и нахут с домати и чесън
- Направете си екологична есенна украса от ябълки и кестени
- Научете този лесен трик за печене на кестени
- Облекчете хемороидите с отвара от кестенови листа
- Печено пиле с кестени и лук
Коментари към Сиропирани кестени