Гарнитура от кестени в сос
Необходими продукти:
кестени
масло
вода
сол
За соса:
1 ч. ч. вода
50 гр масло
2 жълтъка
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Направете разрези по кората на кестените и ги сложете във вряща вода да се приготвят около 20 минути. След това ги обелете, сложете ги в тенджера, добавете сол, масло и вода. Сложете всичко това да се вари на слаб огън до готовност. Така сварените кестени са подходяща гарнитура към птици и дивеч. Още по-вкусни стават, ако ги полеете със следния сос: сложете в тенджера 50 гр масло, сол, черен пипер, налейте 1 чаша вода и изчакате сместа да заври. Свалете от котлона и добавете 2 яйчни жълтъка. Разбъркайте. Сосът е готов.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл
ПРОМОЕНДОЛЕКС КОМПЛЕКС таблетки * 30 SUN WAVE PHARMA
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ НАТРАПЛИВОСТ
КАНАДЕРМ МЕНТОЛКА ОХЛАЖДАЩ ГЕЛ - БАЛСАМ 200 мл
КОРФ ЕСЕНШЪЛ МИКРОПИЛИНГ МАСКА ЗА ЛИЦЕ 50 мл
РАДИКА МЕХЛЕМ 7 БИЛКИ И ПРОПОЛИС 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Кестени - полезни и вредни свойства
- При кои състояния и защо са полезни кестените
- Кестен-обикновен, Сладък кестен, Ядлив кестен
- Супа от кестени и нахут с домати и чесън
- Червен конски кестен
- Печени кестени с ароматна захар
- Печено пиле с кестени и лук
- Пълнена пуйка с кестени и ориз
- Консумирайте кестени против запек
- Сиропирани кестени
Коментари към Гарнитура от кестени в сос