Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Сиропирана шоколадова торта с коняк и орехи

Сиропирана шоколадова торта с коняк и орехи

Сиропирана шоколадова торта с коняк и орехи - изображение

Необходими продукти

За блата:

  • 5 яйца
  • 125 грама захар
  • 125 грама брашно
  • 1 супена лъжица какао

За крема:

  • 200 грама сварено кондензирано мляко
  • 200 грама масло
  • 50 грама какао
  • 10 милилитра олио

За захарния сироп:

  • 75 грама захар
  • 75 милилитра вода
  • 20 милилитра коняк

 

  • орехи за украса


Начин на приготвяне:

Разбийте до побеляване яйцата и захарта. Към сместа добавете пресятото с какаото брашно и разбъркайте старателно.

Разпределете тестото във форма (диаметър 18 сантиметра) и изпечете при 180 градуса до готовност (проверете с клечка за зъби).

Когато извадите блата, оставете го да се охлади. Ако разполагате с време, най-добре е да покриете с кърпа и да изчакате една нощ. Ако искате тортата веднага да бъде готова, разрежете пандишпана хоризонтално на 3 части.

Крема направете, разбивайки кондензираното мляко с маслото, към които добавете какаото, разбъркано с олиото.

Сварете сироп от водата и захарта, в него налейте коняка.

Време е за сглобяване на десерта. Първо сиропирайте блатовете със сладката течност, след това намажете всеки от тях с крема и ги подредете един върху друг.

Покрийте страните на тортата с млечно-маслената комбинация и украсете със смлени орехови ядки (разбира се, може да използвате и други по ваш избор).

Преди да поднесете, е добре да приберете в хладилника за час.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: coocook.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноНовини