Сиропирана шоколадова торта с коняк и орехи
Необходими продукти
За блата:
- 5 яйца
- 125 грама захар
- 125 грама брашно
- 1 супена лъжица какао
За крема:
- 200 грама сварено кондензирано мляко
- 200 грама масло
- 50 грама какао
- 10 милилитра олио
За захарния сироп:
- 75 грама захар
- 75 милилитра вода
- 20 милилитра коняк
- орехи за украса
Начин на приготвяне:
Разбийте до побеляване яйцата и захарта. Към сместа добавете пресятото с какаото брашно и разбъркайте старателно.
Разпределете тестото във форма (диаметър 18 сантиметра) и изпечете при 180 градуса до готовност (проверете с клечка за зъби).
Когато извадите блата, оставете го да се охлади. Ако разполагате с време, най-добре е да покриете с кърпа и да изчакате една нощ. Ако искате тортата веднага да бъде готова, разрежете пандишпана хоризонтално на 3 части.
Крема направете, разбивайки кондензираното мляко с маслото, към които добавете какаото, разбъркано с олиото.
Сварете сироп от водата и захарта, в него налейте коняка.
Време е за сглобяване на десерта. Първо сиропирайте блатовете със сладката течност, след това намажете всеки от тях с крема и ги подредете един върху друг.
Покрийте страните на тортата с млечно-маслената комбинация и украсете със смлени орехови ядки (разбира се, може да използвате и други по ваш избор).
Преди да поднесете, е добре да приберете в хладилника за час.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: coocook.me
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадова торта с маслен крем
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Лесна шоколадова торта с домашни блатове
- Торта брауни
- Шоколадова торта от ядки без брашно
- Френски шоколадов десерт
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Бърза шоколадова торта с пияни вишни
- Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
Коментари към Сиропирана шоколадова торта с коняк и орехи