Селски катми с прясно мляко, яйце и масло
Необходими продукти:
350 грама брашно
30 грама масло
3 супени лъжици олио
3 чаени чаши топло прясно мляко
8 грама суха мая или 20 грама прясна
1 супена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сол
1 яйце
Начин на приготвяне:
Сложете маята в малък съд, добавете 1 чаена лъжица захар, 1 супена лъжица брашно и налейте половин чаена чаша топло мляко.
Ако маята е с добро качество, след 5-10 минути ще се получи ето такава "шапка".
В отделен съд разбийте яйцето с 1/2 чаена лъжица сол и останалата захар. Налейте разтопеното (но не горещо) масло, маята, половината от брашното и половината от прясното мляко.
Смесете продуктите и постепенно добавете останалите количества мляко и брашно. Може да се наложи да използвате малко повече брашно от посоченото, това преценете в момента на приготвянето.
Готовото тесто, покрийте с кърпа и оставете на топло място да втаса три пъти.
След това изпечете катми от него в намазнен тиган или използвайте сач, ако имате.
Докато са още топли, намажете с масло и може да поръсите със захар.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Катми с прясно мляко и мая
- Домашни катми на сач с яйца без мляко (изпитана рецепта)
- Вкусни катми на печка "циганска любов" - с мирис на дим и мерудия
- Бабините катмички
- Царски катми с брашно от елда
- Катми от овесено брашно с мед и плодове
- Тиквени катми с прясно мляко
- Картофени катми с прясно мляко
- Есенна торта от катми с ябълки, банани и сметана
Коментари към Селски катми с прясно мляко, яйце и масло