Бабините катмички
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 250-300 милилитра прясно мляко
- 17 грама суха мая
- 2 яйца
- 20 грама краве масло
- 4 супени лъжици захар
- 1 чаена лъжица сол
- 2-3 супени лъжици газирана вода
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете сухите съставки. В друг съд налейте прясното мляко, водата, яйцата и маслото. Разбъркайте докато се хомогенизират продуктите. Налейте малко по малко сухата смес и разбийте докато се сгъсти. Оставете сместа да почине и маята да се активира, около 30 минути.
Загрейте тиган, леко намаслете, загребете с черпак от сместа и я изпечете и от двете страни.
По същия начин направете и останалите катми. Покрийте ги с капак, за да останат топли докато ги поднесете и гарнирайте със сладко по ваш избор.
Може мед, мармалад, може и сирене, а защо не и двете.
Да ви е сладко!
Източник: www.elrecetariodemari.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Катми с прясно мляко и мая
- Домашни катми на сач с яйца без мляко (изпитана рецепта)
- Селски катми с прясно мляко, яйце и масло
- Вкусни катми на печка "циганска любов" - с мирис на дим и мерудия
- Царски катми с брашно от елда
- Катми от овесено брашно с мед и плодове
- Тиквени катми с прясно мляко
- Картофени катми с прясно мляко
- Есенна торта от катми с ябълки, банани и сметана
Коментари към Бабините катмички