Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свинско руло с ябълки, сушени плодове и орехи

Свинско руло с ябълки, сушени плодове и орехи

Свинско руло с ябълки, сушени плодове и орехи - изображение

Необходими продукти:

  • 1-1,5 килограма свинско филе
  • 5-6 големи ябълки
  • 150 грама сушени боровинки или други сушени плодове (сини сливи, вишни)
  • 200 грама орехови ядки
  • 50 милилитра зехтин
  • сол и смес от различни видове пипер
  • 5-6 стръка мащерка или чубрица
  • 1 супена лъжица мед


Начин на приготвяне:

Измийте свинското, подсушете го и разрежете с тънък нож, за да се получи недебел лист, който начукайте, подправете с различни видове пипер и подсолете. Поръсете с мащерка или чубрица, след което покрийте с найлоново фолио и оставете месото на стайна температура за час-час и половина.

Включете фурната да загрява при 220 градуса, а през това време нарежете ябълките на едри кубчета, орехите и сушените плодове - на ситно. Последните смесете с меда и разбъркайте. Изчакайте ябълките да си пуснат сока и тогава равномерно разпределете всички плодове върху свинското, поръсете с орехите и навийте стегнато руло, което завържете с подходяща връв.

Увийте го в няколко слоя алуминиево фолио, като преди това налеете и сока, който се е отделил от ябълките.

Поставете във фурната при 220 градуса за 30 минути, след това намалете градусите до 180 и нека ястието се приготвя още 45 минути. Разбира се, посоченото време е ориентировъчно и може да бъде различно, в зависимост от дебелината на рулото и вида на използваното месо.


Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tatyanakost.wordpress.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовиниХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлАнкети