Свинско руло с ябълки, сушени плодове и орехи
Необходими продукти:
- 1-1,5 килограма свинско филе
- 5-6 големи ябълки
- 150 грама сушени боровинки или други сушени плодове (сини сливи, вишни)
- 200 грама орехови ядки
- 50 милилитра зехтин
- сол и смес от различни видове пипер
- 5-6 стръка мащерка или чубрица
- 1 супена лъжица мед
Начин на приготвяне:
Измийте свинското, подсушете го и разрежете с тънък нож, за да се получи недебел лист, който начукайте, подправете с различни видове пипер и подсолете. Поръсете с мащерка или чубрица, след което покрийте с найлоново фолио и оставете месото на стайна температура за час-час и половина.
Включете фурната да загрява при 220 градуса, а през това време нарежете ябълките на едри кубчета, орехите и сушените плодове - на ситно. Последните смесете с меда и разбъркайте. Изчакайте ябълките да си пуснат сока и тогава равномерно разпределете всички плодове върху свинското, поръсете с орехите и навийте стегнато руло, което завържете с подходяща връв.
Увийте го в няколко слоя алуминиево фолио, като преди това налеете и сока, който се е отделил от ябълките.
Поставете във фурната при 220 градуса за 30 минути, след това намалете градусите до 180 и нека ястието се приготвя още 45 минути. Разбира се, посоченото време е ориентировъчно и може да бъде различно, в зависимост от дебелината на рулото и вида на използваното месо.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tatyanakost.wordpress.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко руло с плънка от шунка и кашкавал
- Пилешко руло в бутер тесто
- Пилешки рулца с гъби в млечен сос с кашкавал
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Руло от свинско със сушени сини сливи и орехи
- Празнично пилешко руло с гъби и ядки
- Свинско руло със спанак и гъби
- Пилешки рулца с пушено сирене в соев сос
- Свинско руло с моркови, спанак и сирене
- Пълнено руло със салам, спанак, моцарела и мариновани чушки
Коментари към Свинско руло с ябълки, сушени плодове и орехи