Свинско руло с ябълки
Необходими продукти:
свинско месо - 1 килограм
ябълки - 300 грама
гъби - 300 грама
кашкавал - 100 грама (настърган)
лук - 1 глава
чесън - 1- 2 скилидки
майонеза - 250 грама
масло
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Месото нарежете на едри парчета, подходящи да направите рула от тях. Начукайте месото и подправете на вкус, оставете да се поемат ароматите и вкусовете. Пред това време направете плънката. Налейте малко олио в тиган, сложете гъбите (може пресни, може и от консерва) и ги запържете. След това прибавете нарязания лук, чесъна и когато те придобият златист оттенък (внимавайте да не прегорите), добавете нарязаните ябълки. Сложете парченце масло в готовата смес и разбъркайте.
Загрейте фурната до 200 градуса. Върху всяко парче месо сложете от плънката и навийте на руло. Подредете рулата в тава и намажете с майонеза. Поставете във фурната за 30 минути. 10 минути, преди да извадите, поръсете с настърган кашкавал и оставете да се запече.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Пилешки рулца с пушено сирене в соев сос
- Пилешко руло с плънка от шунка и кашкавал
- Руло от свински джолан с чесън
- Руло от свинско месо с плънка от пилешко и сушени кайсии
- Руло от свинско със сушени сини сливи и орехи
- Празнично пилешко руло с гъби и ядки
- Свинско руло с чеснова паста и билки
- Пилешко руло с плънка от кашкавал и зелени подправки
- Пикантно руло от месо
Коментари към Свинско руло с ябълки