Свински черен дроб и гъби в сметанов сос с кашкавалена коричка

Необходими продукти:
- 500 грама свински черен дроб
- 300 грама консервирани нарязани гъби
- глава лук
- сол
За соса:
- 125 грама заквасена сметана
- 50 грама течна готварска сметана
- 1 яйце
- 100 грама кашкавал
- олио
Начин на приготвяне:
Сгорещете олио в тиган, в него изпържете лука, добавете нарязания на парчета черен дроб. След това изсипете гъбите и разбъркайте.
Прехвърлете сместа в тава.
Направете сос, комбинирайки двата вида сметана и яйцето, подсолете. С него залейте продуктите в съда, поръсете с настъргания кашкавал и изпечете ястието във фурната (докато се покрие със златиста коричка, за което са необходими 25-30 минути при температура от 180 градуса).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru
Коментари към Свински черен дроб и гъби в сметанов сос с кашкавалена коричка