Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Свински черен дроб и гъби в сметанов сос с кашкавалена коричка

Свински черен дроб и гъби в сметанов сос с кашкавалена коричка

Свински черен дроб и гъби в сметанов сос с кашкавалена коричка - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама свински черен дроб
  • 300 грама консервирани нарязани гъби
  • глава лук
  • сол

За соса:

  • 125 грама заквасена сметана
  • 50 грама течна готварска сметана
  • 1 яйце
  • 100 грама кашкавал
  • олио


Начин на приготвяне:

Сгорещете олио в тиган, в него изпържете лука, добавете нарязания на парчета черен дроб. След това изсипете гъбите и разбъркайте.

Прехвърлете сместа в тава.

Направете сос, комбинирайки двата вида сметана и яйцето, подсолете. С него залейте продуктите в съда, поръсете с настъргания кашкавал и изпечете ястието във фурната (докато се покрие със златиста коричка, за което са необходими 25-30 минути при температура от 180 градуса).


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...ИсторияСнимкиНовиниСъставкиДиетиБотаникаЛайфстайлПроизводителиПсихологияЗдравни съветиКлинични пътекиАлт. медицина