Свински черен дроб и гъби в сметанов сос с кашкавалена коричка
Необходими продукти:
- 500 грама свински черен дроб
- 300 грама консервирани нарязани гъби
- глава лук
- сол
За соса:
- 125 грама заквасена сметана
- 50 грама течна готварска сметана
- 1 яйце
- 100 грама кашкавал
- олио
Начин на приготвяне:
Сгорещете олио в тиган, в него изпържете лука, добавете нарязания на парчета черен дроб. След това изсипете гъбите и разбъркайте.
Прехвърлете сместа в тава.
Направете сос, комбинирайки двата вида сметана и яйцето, подсолете. С него залейте продуктите в съда, поръсете с настъргания кашкавал и изпечете ястието във фурната (докато се покрие със златиста коричка, за което са необходими 25-30 минути при температура от 180 градуса).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ ПЕРИЛА капсули * 150 SANCT BERNHARD
ЛИВЪРКЛИЪР капсули * 40 DEEP AYURVEDA
ХЕРИЦИУМ 20% ЕКСТРАКТ капсули * 60 HAWLIK
ХЕРИЦИУМ таблетки * 120 DXN
ОРГАНИЧЕН ВИТАМИН D капсули 400 IU * 60 VIRIDIAN
КОРЕАВИТА ЛЪВСКА ГРИВА капсули 330 мг. * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Херициум, Игловиден корал, Лъвска грива
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Лъжлива пънчушка, Отровна пънчушка, Горчива пънчушка
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
- Червенееща сърнела
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Сметанови броколи с гъби и пармезан
- Псилоцибин
- Обикновена смръчкула
- Червена мухоморка
Коментари към Свински черен дроб и гъби в сметанов сос с кашкавалена коричка